В Одесі у передчасно народженого немовляти діагностували COVID-19

В Одесі у передчасно народженого немовляти діагностували COVID-19

В Одесі у передчасно народженого немовляти діагностували COVID-19
. Укрінформ, Слово і діло

Медики діагностували захворювання на COVID-19 у передчасно народженого малюка в одеському пологовому будинку №2. Про таке повідомила заступниця директора міського департаменту охорони здоров’я Надія Гончаренко.

За її словами, дитина народилася 3 листопада. Наразі для підтримки життєво необхідних функцій немовля потребує кисневого забезпечення.

"Дитина народилася з вагою 1500 грамів. Їй для підтримки життєвих функцій потрібне кисневе забезпечення. Немовля плануємо перевести до дитячої лікарні №3, куди госпіталізують дітей з COVID-19 та підозрою. Орієнтовно – через два тижні", – розповіла Гончаренко.

У пологовому будинку №2, де народилося немовля, розміщують вагітних з підозрою на коронавірусну інфекцію. Наразі захворювання там підтвердили у двох жінок.

Нагадаємо, за минулу добу захворювання на COVID-19 лабораторно підтвердили у 463 мешканців Одеської області. З них 27 дітей та 8 медиків.Усього станом на 9 листопада коронавірусну інфекцію діагностували у 28 тисяч 665 мешканців регіону. З них 1 тисяча 729 дітей та 1 тисяча 333 медпрацівники.

Додамо, під час останнього розподілу на зони поширення коронавірусної інфекції жодний населений пункт Одещини не потрапив до "жовтої" або "зеленої" зони. Натомість до "червоної" зони увійшли міста Ізмаїл та Чорноморськ, а також Арцизький, Балтський, Березівський, Лиманський, Подільський, Савранський та Саратський райони Одеської області. До "помаранчевої" зони потрапили усі інші міста та райони Одещини.

Читайте також

На початок