Скоробагач хоче скликати Харківську облраду, щоб висунути недовіру Кучеру

Скоробагач хоче скликати Харківську облраду, щоб висунути недовіру Кучеру

Скоробагач хоче скликати Харківську облраду, щоб висунути недовіру Кучеру
. Суспільне Харків

Заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач вимагатиме звільнення очільника обласної адміністрації Олексія Кучера. Зібрати депутатів на позачергову сесію й висунути недовіру посадовцю обіцяє, якщо той не піде у відставку протягом наступного тижня.

Кучера Скоробагач звинувачує у «безконтрольній ситуації» в обласній адміністрації та бездіяльності у боротьбі з подоланням наслідків пандемії у регіоні. Зокрема, у тому, що попри обіцянки посадовців, дві лікарні залізничників й досі не почали приймати пацієнтів з COVID.

"Ми бачимо роботу обласної адміністрації. Її немає. Особливо у питаннях боротьби з коронавірусною інфекцією. Я зберу фракцію, зберу депутатську групу. Переговорю з іншими керівниками фракцій. У нас є об'єктивне розуміння, що однією третиною голосів зберемо депутатів, позачергову сесію – достатньо заяви двох фракцій", — сказав Суспільному заступник голови облради.

Щоб звільнити голову облдержадміністрації, слід отримати дві третини депутатських голосів.

"Якщо дві третини — законно, президент має звільнити. Або більшістю, або двома третинами ми висловимо недовіру — це однозначно. Час каденції у нас ще вистачає. Ми працюємо доти, поки нові депутати не складуть присягу", — розповів Скоробагач.

Щоб дізнатися позицію Олексія Кучера щодо заяви Скоробогача, кореспонденти Суспільного звернулися до речниці обладміністрації Ксенії Ярікової і до самого очільника адміністрації. Поки на повідомлення вони не відповідають.

Скоробагач вже критикував роботу голови обласної адміністрації на останній сесії облради, яка відбулась 15 жовтня. У відповідь Олексій Кучер звинуватив заступника голови облради у бездіяльності протягом всієї каденції.

Володимир Скоробагач є першим заступником керівника групи «Єдність та розвиток Харківщини», до якої входять 50 зі 120 депутатів обласної ради. У 2015 році обирався, як представник партії «Відродження». На місцевих виборах 2020 року обраний депутатом облради від «Опозиційної платформи — За життя».

На початок