На Чернігівщині відремонтують дорогу Холми-Авдіївка-Оболоння

На Чернігівщині відремонтують дорогу Холми-Авдіївка-Оболоння

На Чернігівщині відремонтують дорогу Холми-Авдіївка-Оболоння
. ФОТО: Суспільне: Чернігів

У січні має розпочатися ремонт дороги Холми-Авдіївка-Оболоння. Розробили проект, шукають виконавця. Про це Суспільному сказав Володимир Боровик – заступник начальника служби автомобільних доріг області. Ділянка – 15 кілометрів, орієнтовна вартість, яку виставили на тендер 300 мільйонів гривень. Суспільне бачило, як ця дорога виглядає тепер і спілкувалося з водіями.

За поворотом, де дорога Холми-Авдіївка-Оболоння з Чернігівської траси у Хлоп’яниках повертає на Холми, починаються ями. Це - найкоротший шлях, яким жителі Хлоп’яників і навколишніх сіл можуть дістатися центру новоствореного Корюківського району та опорної лікарні у Корюківці. Найгірший відрізок – від Хлоп’яників до Холмів – 16 км.

Це - найкоротший шлях, який з’єднує Коропщину із Сумською областю.

Водій Роман Сумовський, каже, і дорога погана, і в об’їзд незручно.

«Ну десь уже години півтори стрибаю, а не їду. Якщо погана дорога, то я проїду нехай 20-50 кілометрів далі, в об’їзд, але цією не поїду, тому що тут просто жах… Дуже далеко об’їжджати, дуже далеко. Мені в Конотоп треба, то найоптимальніша тільки ця дорога, а об’їжджати 150 кілометрів мені просто по часу не зручно».

Другою частиною дороги Холми-Авдіївка-Оболоння можна доїхати з Коропа до Новгорода-Сіверського – центру новоствореного району.

Дорога є продовженням попередньої і з’єднує частини об’єднаного Новгород-Сіверського району. Нею з Коропщини мають везти пацієнтів до опорної лікарні у Новгороді-Сіверському. Також нею ж можна дістатися з навколишніх сіл до центру ОТГ у Понорниці.

Жителі села кажуть, їхати тут можна зі швидкістю 2-3 кілометри на годину.

Кожного дня цією дорогою курсує рейсовий автобус з Коропа до Мезина. Найважчі для водія - ці сім кілометрів.

Саме цю дорогу робитимуть навесні. Не всю. Від Хлоп’яників в сторону Холмів 12,5 кілометри, від Авдіївки в сторону Понорниці - 2,5.

Володимир Боровик, заступник начальника служби автомобільних доріг області, у коментарі Ссупільному сказав, проект робіт уже готовий, кошторис визначили. Чекають на підрядника.

«У нас планується відновлення і посилення покриття, і доведення до нормативів сучасних вимог. Ремонт стічних споруд, обрізка аварійних дерев. Влаштування нової дорожньої горизонтальної розмітки і влаштування нових дорожніх знаків. Це те, що буде входити в комплекс поточно-середнього саме цих 15 кілометрів цієї дороги. Вартість робіт на Prozoro орієнтовно виставлено 300 мільйонів гривень. Але за результатами процедури закупівлі ми сподіваємося на певну економію. Початок виконання робіт – початок січня за сприятливих погодних умов. Проєктні роботи виконані, експертиза отримана. М оголосили конкурс на закупівлю послуг».

Частково мають відремонтувати дороги в Авдіївці і Хлоп’яниках - ті ділянки, які прилягають до Чернігівської траси.

Читайте також:

Два стадіони та колонія: Гармаш повідомив, де можуть відкрити нові ліжкомісця для хворих на COVID-19

На початок