8,2 млн. гривень для "Херсонтеплоенерго": депутати проголосували на сесії міської ради

8,2 млн. гривень для "Херсонтеплоенерго": депутати проголосували на сесії міської ради

8,2 млн. гривень для "Херсонтеплоенерго": депутати проголосували на сесії міської ради
. Суспільне Херсон

8, 2 млн. гривень дадуть для допомоги "Херсонтеплоенерго". За це 5 листопада проголосували депутати міської ради, які зібралися на позачергову сесію. Як все відбувалось, передає кореспондентка Суспільного.

Питання з погашення заборгованості працівникам "Херсонтеплоенерго" на позачерговій сесії міської ради оголосили головним. Депутати проголосували за надання фінансової допомоги підприємству - 8,2 млн гривень, з яких 2,8 підуть на виплату заборгованості із зарплати працівникам підприємства, 5,4 млн. гривень – на погашення заборгованості за розподіл газу. За це рішення проголосували 29 депутатів.

"Виділили місячний фонд оплати праці для працівників, поки кредитні кошти не потрапили на підприємство і повністю погасимо заборгованість перед облгазом станом на 1 листопада", - говорить херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

Кошти на рахунки працівників "Херсонтеплоенерго" мають перевести на початку наступного тижня, - говорить Володимир Миколаєнко. А ситуацію, яка склалася з облгазом, називає цинічною.

"Вони відмовились давати газ, але продовжують нараховувати за той газ, який ми не споживали. Говорять, ми за листопад вам нарахували. Я кажу – так дайте газ, якщо нарахували. А вони кажуть – "ні". Це - позиція монополіста, і мені здається вона абсолютно цинічна. З квітня місяця підприємство не споживає газ, але з квітня місяця три мільйони нараховуються платні. За що? Незрозуміло".

За роз’ясненнями ми звернулись до "Херсонгазу". Прессекретарка Наталя Пятниченко сказала, що позиція підприємства викладена на сайті. Там, зокрема, йдеться про те, що "Херсонгаз" третій рік у збитках, нині це близько 200 млн гривень, через заборгованість теплопостачальних підприємств, серед яких і "Херсонтеплоенерго".

Поки тривала сесія працівники "Херсонтеплоенерго" стояли під стінами міської ради. Вони дочекалися закінчення позачергової сесії. Частину зарплати їм пообіцяли виплатити. Це стосується тільки працівників, і не стосується керівного складу.

Більш детально про те, як розподілять кошти на підприємстві розказав директор "Херсонтеплоенерго" Сергій Харченко.

"Ці кошти будуть направлені на погашення заборгованості перед працівниками, зокрема, начальники районів, керівники, адміністрація підприємства поки що кошти не отримують, отримують тільки працівники та робітники. Наступного тижня кредитний комітет державного банку буде розглядати питання щодо відкриття кредитної лінії для підприємства, це орієнтовна сума 4 млн гривень. Ці кошти будуть так само направлені на виплату заробітної плати працівникам, а саме слюсарі, зварювальники, водії, майстри дільниць, тобто керівники не отримують з наступного траншу також заробітну плату.

Олена Протопопова, Владислав Купрєєв

На початок