Трамп обіцяє оскаржити результати виборів у штатах, де перемагає Байден

Трамп обіцяє оскаржити результати виборів у штатах, де перемагає Байден

Оновлено
Трамп обіцяє оскаржити результати виборів у штатах, де перемагає Байден
. АР

Президент США Дональд Трамп протягом години зробив три заяви щодо виборів президента Сполучених Штатів. Зокрема, він оголосив, що планує оскаржити результати голосування в усіх штатах, де перемогу здобуває його опонент Джо Байден та заявив, що бюлетені, які надійдуть поштою після дня голосування, не будуть зараховані.

Про це політик написав у своєму Twitter.

"Результати голосування в усіх штатах, про перемогу в яких нещодавно заявив Байден, будуть оскаржені нами за законом про шахрайство з виборцями та підтасовування виборів на рівні штату. Безліч доказів - просто подивіться у ЗМІ. Ми виграємо! Америка понад усе!", – заявив президент.

Також Трамп оголосив, що бюлетені, які надійдуть поштою після завершення голосування, не зарахують.

"Будь-які голоси, які надійдуть після дня виборів, не будуть зараховані!", – написав він.

Трамп заявив, що результати голосування поштою не будуть зараховані
Трамп заявив, що результати голосування поштою не будуть зараховані. Twitter

Читайте також: Новий чи той самий? У США підбивають підсумки виборів президента

Раніше чинний президент виступив із вимогою припинити підрахунок голосів на виборах.

"Припиніть підрахунок!", – закликав Трамп.

Відповідно до закону, оскарження голосів можливо лише у тих штатах, де розрив між кандидатами не перевищує одного відсотка.

За останніми даними, кандидат від Демократичної партії Джо Байден випереджає чинного президента-республіканця Дональда Трампа. Байден здобув 264 голоси виборників у той час, як Трамп має 214.

Трамп заявив, що результати голосування поштою не будуть зараховані
Трамп заявив, що результати голосування поштою не будуть зараховані. AP

Нині основна боротьба точиться у так званих "спірних" штатах, де симпатії виборців приблизно рівні.

Що відомо

  • У США підсумовують результати загальних виборів 3 листопада, на яких американці обирали президента і віцепрезидента, 435 членів Палати представників, 35 представників Сенату і 13 губернаторів штатів і територій.
  • Через пандемію COVID-19 виникають труднощі зі швидким підрахунком голосів на виборах. Половина громадян США не вірить, що голоси за кандидатів у президенти країни будуть пораховані вчасно.
  • Для перемоги кандидата у президенти Джозефа Байдена залишилося отримати підтримку лише від одного штату – Невади, натомість чинний президент Дональд Трамп продовжує звинувачувати штати та вимагати перерахунку голосів.
  • Президент США Дональд Трамп назвав дивним те, він втратив лідерство у низці ключових штатів. Крім того, чинний президент США розкритикував голосування поштою, назвавши його "силою руйнування".
  • Представники передвиборчої кампанії Трампа заявили, що якщо підрахувати всі законно подані бюлетені, то чинний президент переможе. А факти, які вказують на лідерство Байдена, називають "просто неправильними".
  • В Агентстві з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (CISA) повідомили, що не зафіксували спроб іноземного втручання у виборчий процес.
На початок