МОЗ пропонує ввести додатковий показник для "червоної" карантинної зони

МОЗ пропонує ввести додатковий показник для "червоної" карантинної зони

МОЗ пропонує ввести додатковий показник для "червоної" карантинної зони
. Уніан

Міністерство охорони здоров'я пропонує запровадити новий показник, за яким встановлюватимуться обмеження у "червоній" зони карантину. Він стосуватиметься кількості позитивних тестів на COVID-19.

Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу 5 листопада.

Ляшко нагадав, що раніше перелік обмежень для території у "червоній" зоні визначали на засіданні ТЕБ та НС з урахуванням думки місцевої влади. Однак нині міністерство пропонує встановити додаткові обмеження.

"Якщо, окрім 320 на 100 тисяч населення захворюваність перевищує і територія переходить в "червоний" рівень, а на цій території показник тестування позитивних результатів перевищує 20% від усіх відсотків протестованих, то ми пропонуємо обмежити і не дозволяти вибирати з цього переліку протиепідеміологічні обмеження, а застосовувати повністю весь перелік", - сказав головний санлікар.

За словами Ляшка, загалом в Україні цей показник становить 19%, але є регіони, в яких він на рівні 42%.

Він додав, що в "червоній" зоні пропонують дозволити роботу магазинів з 7:00 до 20:00, але з умовами.

"Ми пропонуємо у "червоних" рівнях епідеміологічної небезпеки дозволити працювати магазинам у період з 07:00 до 20:00. При цьому, щоб кількість відвідувачів була не більше одного на 20 метрів квадратних", - пояснив він.

Також МОЗ пропонує дозволити у "червоних" зонах роботу дитячих садків і навчання у школах учнів 1-4 класів. А дітей із 5-х класів відправляти на дистанційне навчання.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров'я запропонує уряду встановити додаткові карантині обмеження на території України. Вони стосуватимуться, зокрема, роботи торгово-розважальних центрів та обслуговування людей у магазинах.
  • Раніше санлікар Віктор Ляшко повідомив, що в Україні можуть ввести "карантин вихідного дня" у зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19.
  • Прем'єр Денис Шмигаль 4 листопада заявив, що Кабінет міністрів не планує запроваджувати локдаун в Україні, але посилить карантин, якщо ситуація з поширенням COVID-19 погіршиться.
  • На початку жовтня уряд ухвалив рішення щодо продовження адаптивного карантину в Україні до 31 грудня 2020 року.
На початок