Ми не плануємо вводити локдаун у країні — Шмигаль

Ми не плануємо вводити локдаун у країні — Шмигаль

Ми не плануємо вводити локдаун у країні — Шмигаль
. УНІАН

Кабінет міністрів не планує запроваджувати локдаун в Україні, але посилить карантин, якщо ситуація з поширенням COVID-19 погіршиться.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 4 листопада.

"Ми бачимо, що країни Європи зачиняються на повторний жорсткий локдаун: Франція, Німеччина, Велика Британія, Чехія уже ввели жорсткі обмеження. При тому, що це країни із дуже потужними медичними системами і ресурсами. Ми зараз не збираємося йти цим шляхом, та вводити локдаун цілої країни. Але якщо ми побачимо подальше погіршення ситуації, то це фактично змусить уряд вдатись до більш жорстких обмежень", - сказав він.

Також Шмигаль доручив головам обласних державних адміністрацій терміново розширити ліжковий фонд за рахунок інших об’єктів інфраструктури.

Раніше у коментарі Суспільному головний санітарний лікар Віктор Ляшко підтвердив, що в Україні можуть ввести "карантин вихідного дня" у зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19. Якщо його запровадять, буде обмежено роботу торговельно-розважальних центрів, фудкорти в ТРЦ, а ресторанам та кафе дозволять працювати тільки на виніс.

Що відомо

  • Станом на 4 листопада в Україні лабораторно підтвердили 420 617 випадків COVID-19, за одну добу коронавірус виявили у 9524 людей.
  • На початку жовтня керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт заявив, що до кінця року в країні щодня виявлятимуть 7-9 тисяч нових хворих на COVID-19.
  • Раніше уряд ухвалив рішення щодо продовження адаптивного карантину в Україні до 31 грудня 2020 року.
На початок