Рада погодилася посилити покарання за перешкоджання роботі журналістів

Рада погодилася посилити покарання за перешкоджання роботі журналістів

Рада погодилася посилити покарання за перешкоджання роботі журналістів
. pixabay

Верховна рада прийняла за основу законопроєкт, що передбачає посилення кримінальної відповідальності за вчинення правопорушень проти журналістів. Зокрема йдеться про напади на журналістів чи перешкоджання діяльності ЗМІ.

За законопроєкт "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів" проголосували 305 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується збільшити санкції у статті 171 Кримінального кодексу, а також викласти в новій редакції ч.4. статті 345 Кримінального кодексу, якою передбачити кримінальну відповідальність за погрозу вбивством, насильством, знищенням чи пошкодженням майна журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї, умисне заподіяння таким особам побоїв, легких, середньої тяжкості або тяжких тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб або організованою групою у вигляді позбавлення волі на строк від семи до чотирнадцяти років.

Також пропонується карати за порушення закону "Про доступ до публічної інформації", а саме: необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом, ненадання відповіді на запит на інформацію, ненадання інформації, незаконну відмову в доступі журналіста до інформації, неправомірну відмову в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації.

Читайте також

На Донбасі невідомі побили журналіста

"Знімав до останнього": історія військового журналіста, який загинув у Дебальцевому

На початок