Справа вбивства інкасаторів на Чернігівщині: суд почав новий розгляд справи

Справа вбивства інкасаторів на Чернігівщині: суд почав новий розгляд справи

Справа вбивства інкасаторів на Чернігівщині: суд почав новий розгляд справи
. ФОТО: Суспільне: Чернігів

Справу вбивства інкасаторів, викрадення понад 14,5 мільйонів гривень і підпал інкасаторського авто Броварський суд почне розглядати з самого початку. Через зміну складу суддівської колегії. 5 років тому поблизу села Скорінець вбили трьох інкасаторів «Приватбанку». У суді справу почали розглядати у лютому 2018 року і вже майже підійшли до фіналу. А зараз повернули її на початок, і визначають, в якому порядку заслуховуватимуть свідків і досліджуватимуть докази.

У залі Броварського міськрайонного суду розглядають справу вбивства трьох інкасаторів «Приватбанку», викрадення грошей на суму 14,5 мільйонів гривень і підпал авто. У суді справу розглядали з лютого 2018 року. Через зміну суддівської колегії слухати свідків доведеться знову.

Олександра Маклюка, на той час інкасатора «Приватбанку», звинувачують у розбійному нападі та умисному вбивстві колег.

«Вину визнаю частково. У статті 187 частині 4 - у розбійному нападі», - сказав на суді підозрюваний.

Олександр Маклюк умисного вбивства колег не визнає. Другий підозрюваний у справі – Володимир Терещенко. Він свою вину заперечує.

5 років тому за 200 метрів від київської траси біля села Скорінець знайшли спаленим броньовик «Приватбанку» і тіла трьох інкасаторів. У всіх вогнестрільні поранення. Їх тіла ідентифікували за даними ДНК. А гроші на суму 14,5 мільйонів зникли. Через рік у Санкт-Петербурзі затримали першого підозрюваного Олександра Маклюка. Його екстрадували в Україну. За рік у листопаді 2017 року затримали друга дитинства Маклюка, Володимира Терещенка. На судовому засіданні вирішували порядок слухання справи.

Головуюча суддя Тетяна Селезньова підтримала позицію розпочати з розгляду доказів, хоча адвокат Володимира Терещенка пропонував розпочати з допиту потерпілих. Олександр Маклюк на час арешту перебуває у Чернігівському СІЗО. Володимир Терещенко - у Новгород-Сіверській установі виконання покарань.

«Вони обвинувачуються в особливо тяжких злочинах, які передбачають покарання від 15 років до довічного позбавлення волі. Аби вони не зникли від правосуддя, з метою уникнення впливу на свідків даного кримінального провадження просимо продовжити строк заходу на 60 діб», - сказав прокурор Андрій Авраменко.

Маклюк не заперечував проти подовження терміну тримання під вартою. Терещенко просив відпустити його під цілодобовий домашній арешт:

«У 2017 році я жив з родиною. Ніде не переховувався. Коли викликали з’являвся у поліції. Я не переховувався. Мене затримали у лікарні»ю

«Інкриміновані події відбувалися 23 жовтня 2015 року. 5 років тому. Затриманий, мій підзахисний, був затриманий 9 листопада 2017 року. За цей час мій підзахисний не змінював місце проживання, одружився, у нього народилася дитина. Він дійсно брав участь у проведенні слідчих дій», - зазначив його адвокат Олександр Бузаков.

Судді подовжили термін тримання під вартою обом підозрюваним до 31 грудня 2020 року включно. Наступне засідання призначили на 11 грудня 2020 року.

Читайте також:

Був тверезий та їхав по роботі: у прокуратурі підтвердили причетність Столярчука до ДТП в Березні

На початок