НАБУ знову оголосило в розшук голову ОАСК Вовка

НАБУ знову оголосило в розшук голову ОАСК Вовка

Доповнено
НАБУ знову оголосило в розшук голову ОАСК Вовка
. Facebook судді Павла Вовка

Національне антикорупційне бюро вдруге за рік оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Павла Вовка.

Відповідні дані розміщені на офіційному сайті НАБУ.

"У зв'язку з систематичним ігноруванням повісток від органу досудового розслідування і слідчого судді, а також неявкою для участі у допиті та інших процесуальних дій, Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні", - повідомили у відомстві.

НАБУ оголосило в розшук голову ОАСК Вовка
Скріншот

Зокрема відзначається, що провадження відкрито за фактом створення головою Окружного адміністративного суду Києва злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, участі у цій злочинній організації суддів Окружного адміністративного суду Києва та інших осіб, прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди головою Державної судової адміністрації.

Натомість сам Вовк заявив, що про розшук дізнався зі ЗМІ, а у справі він не є підозрюваним.

"Те, що я не є підозрюваним у справі, яку розслідує НАБУ, вже підтверджено і рішеннями Вищої ради правосуддя, і судів. У НАБУ про них прекрасно знають, але продовжують влаштовувати цирк", - написав суддя у Facebook.

Відомство вже вдруге оголошує Вовка у розшук. У серпні цього року, його та ще шістьох фігурантів справи також "розшукували".

Що відомо

  • Національне антикорупційне бюро 17 липня провело обшуки в Окружному адміністративному суді Києва та заявили про вручення підозри голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику Євгенію Аблову та ще п’ятьом суддям.
  • У 2019 році НАБУ вже розслідувало можливе втручання суддів ОАСК в роботу членів Вищої кваліфікаційної комісії. Тоді теж НАБУ спільно з ГПУ обшукували приміщення ОАСК, та заявляли про підготовку підозр суддям ОАСК Євгену Аблову й Ігорю Погрібніченку, а також судді Суворовського райсуду Одеси Івану Шепітку.
  • В Окружному адміністративному суді Києва заявили, що не можуть передати вісьмом своїм суддям повістки на допити у Національному антикорупційному бюро, оскільки всі вони перебувають у відпустках.
На початок