У Франківську 97 % учнів початкових класів ходять до школи

У Франківську 97 % учнів початкових класів ходять до школи

У Франківську 97 % учнів початкових класів ходять до школи
. Суспільне Карпати

У Франківську 97 % учнів початкових класів ходять на навчання до школи. Ще 3 % - пропустили навчання з поважних причин. Про це на щотижневій нараді у міського голови повідомила заступниця директора департаменту освіти і науки міської ради Наталія Микула.

Очне навчання у 1-4 класах відновили з другого листопада. Школярі 5-11 класів вчаться дистанційно. Наталія Микула розповідає, що вчора також відновили навчання у ліцеї № 24, також там знову запрацював харчоблок. За її словами, гаряче харчування є в усіх навчальних закладах міста, крім ліцею № 16, де у працівників їдальні виявили коронавірус.

"Дошкільні навчальні заклади працюють у звичному режимі. Надалі призупинений навчальний процес у садочку № 29 "Кобзарик" до п’ятого листопада. Також до шостого листопада включно не працюватиме Підпечерський ДНЗ. Станом на вчорашній день (ред. – 2 листопада) відвідуваність дошкільнят становить 57 %", - зазначила Наталія Микула.

Всього із підтвердженим діагнозом COVID-19 у Франківську є 24 школярі. Ще одна дитина захворіла у садочку. На лікарняному - 52 працівники закладів загальної середньої освіти, 21 людина занедужала у дошкільних закладах. На самоізоляції перебувають 28 класів та вісім груп у шести садочках.

Також другого листопада департамент освіти отримав роз’яснення від МОН про організацію дистанційного навчання. Тепер навчальні заклади офіційно мають можливість визначати форму освітнього процесу та обирати конкретну електронну платформу для навчання. Вчитель отримав право визначати доцільність проведення навчання в синхронному чи асинхронному режимі.

"Тепер чітко записано, що не менше 30 % навчального часу, які передбачено для програми, вчитель читає у синхронному режимі. Якщо, наприклад, у 8-му класі має бути вичитано 72 години української мови, то на уроках вчитель має прочитати не менше 22 уроків. Синхронно – він веде урок по одну сторону екрану і спілкується з дитиною по іншу сторону. Решта він може провести асинхронно, тобто на платформі, яку обрав заклад, вчитель має право надіслати дитині завдання", - пояснила Наталія Микула.

У листі також є роз’яснення про відповідальність батьків за дистанційне навчання. Якщо батьки пишуть заяву, щоб дитина перейшла на дистанційне навчання, то мають вказати, що свою дитину забезпечать усіма засобами для такого навчання.

Також, за рекомендацією МОН, урок під час дистанційного навчання повинен тривати не більше 35 хвилин.

Що відомо

На початок