На вулиці у Березанці перед виборами ввімкнули світло. Після - одразу вимкнули

На вулиці у Березанці перед виборами ввімкнули світло. Після - одразу вимкнули

На вулиці у Березанці перед виборами ввімкнули світло. Після - одразу вимкнули
. ФОТО: Суспільне: Чернігів

Ввімкнули на один вечір перед виборами. У селі Березанка, що біля Чернігова, у переддень голосування запустили вуличне освітлення на вулиці Сіверській. А вже наступного дня ліхтарі не працювали. Зробити освітлення їм обіцяв голова Киселівської громади Володимир Шелупець, який і переміг на цих виборах. Як каже місцева жителька Анжеліка Сущенко, така ж ситуація була і 10 років тому. Тоді, світло на вулицю дали також перед виборами. А після них - вимкнули.

На вулиці Сіверській у Березанці вуличного освітлення, як кажуть місцеві жителі, немає близько 30-ти років. Напередодні виборів його увімкнули – на один вечір, розповідає місцева жителька Анжеліка Сущенко:

«Ось ліхтар, через стовп наступний і так от через кожний стовп. Це вони повісили 23-го числа, перед виборами, 24-го його увімкнули, воно горіло цілий вечір. Ну все, а потім, коли вибори пройшли, воно вже не горіло».

Як пригадує Анжеліка Сущенко, востаннє до цього світло на вулиці Сіверській вмикали десять років тому, так само, перед виборами.

Кандидата, який обіцяв зробити світло на цій вулиці, люди обрали головою Киселівської ОТГ. Це - в.о. голови Киселівки та кандидат від партії «Рідний Дім» Володимир Шелупець. До нього жителі прийшли із скаргами, коли побачили, що після виборів ліхтарі на вулиці вже не працювали.

«Ура! Світло є, але, коли його вимкнули, то ми, звичайно, подумали: «Вибори пройшли, люди нікому не треба». Ми хочемо, щоб у нас ввімкнули світло, тому що і діти ходять зі школи, і, взагалі, люди тут живуть, і освітлення уже дуже довгий час немає», - говорить жителька Березанки Інна Лебідь.

«Дуже тяжко, дитину ходжу зустрічати постійно, тому що темно, дитина не може сама дійти, тут же і п’яні і всілякі біля магазину, а їй якраз треба дійти з траси. Дійшло до того, що я дитині купила шокер», - додає Анжеліка Сущенко.

Новобраний голова Киселівської ОТГ Володимир Шелупець каже, з виборами це не пов’язано. Роботи виконувались за планом, так як він виконує обов’язки голови з січня.

«Абсолютно ні, це все не правда. Я, коли прийшов на посаду сільського голови, я пообіцяв, що в межах своїх можливостей ми зробимо це все, щоб вуличне освітлення було присутнє по всіх населених пунктах. Тим паче, що цей населений пункт знаходиться поряд з обласним центром», - сказав Суспільному Володимир Шелупець.

За словами голови ОТГ, світло на один вечір загорілося через пробний пуск:

«У жовтні місяці ми встановили ліхтарі по вуличному освітленню в селі Березанка по вулиці Сіверська. Провела пробний пуск, пуско-наладжувальні роботи, підрядна організація «Енергія» міста Чернігова. На даний час ця підрядна організація купує потужності, так як попереднім сільським головою було відмовлено від двох точок обліку, і будуть підписані договори із Обленерго

Євген, представник фірми «Енергія» інформацію Суспільному підтвердив. Каже роботи залишилось на два дні:

«Необхідно встановити шафу обліку, десь я думаю ще завтра-післязавтра ми це змонтуємо. Монтували в Киселівці, але був дощ, намокли. Змонтуємо завтра-післязавтра, і вже буде світло у людей. Поки готуються документи, так же не можна одразу взяти і під’єднати. Ми відіслали документи до приватної фірми «Енера», що займається підключенням. Чекаємо, коли вони нададуть технічні умови і рахунок на оплату для підключення лінії вуличного освітлення».

Аби на вулиці у Березанці з’явилося світло, договір має підписати «Енера». Нині ж компанія на карантині.

Дивіться також:

Опалюватимуть дровами - як на Новгород-Сіверщині люди відреагували на здорожчання газу

На початок