Половину населення Словаччини перевірили на COVID-19 за один день

Половину населення Словаччини перевірили на COVID-19 за один день

Половину населення Словаччини перевірили на COVID-19 за один день
. AP

Лікарі взяли мазки у майже половини населення Словаччини для перевірки на COVID-19. Це відбулось під час першого з двох днів загальнонаціонального тестування, яке проводить влада країни.

Як повідомляє The Guardian, за допомогою такого масштабного тестування влада Словаччини сподівається зупинити спалах інфекції без жорсткої ізоляції.

Міністр оборони країни Ярослав Наг заявив 1 листопада, що з 2,58 мільйона словаків, які пройшли тест напередодні, 25 850 дали позитивний результат і відтак мають піти на карантин. При цьому лікарі не проводили тестування дітей віком до 10 років.

До організації тестування залучили 40 тисяч медиків і груп підтримки, що складаються з солдатів, поліцейських, адміністративних працівників і добровольців, а також укомплектували близько 5 тисяч центрів для збору біологічного матеріалу. Тестування було безкоштовним і добровільним, але уряд заявив, що накладе ізоляцію на тих, хто не бере в ньому участь та заборонить їм відвідувати роботу.

Прем'єр-міністр країни Ігор Матович вибачився за такий тиск на людей, але наголосив, що це вимога є виправданою.

"Свобода повинна йти поруч із відповідальністю щодо тих, хто є найслабшим серед нас, онкологічних хворих, людей похилого віку, людей з іншими захворюваннями", – сказав він під час пресконференції.

Навесні та влітку у Словаччині виявляли відносно небагато випадків захворювання завдяки своєчасно запровадженим обмеженням. Водночас останнім разом поширення захворювання різко зросло, зазначає видання.

Що відомо

  • Словаччина з 24 жовтня запровадила комендантську годину та посилює інші карантинні обмеження через зростання захворюваності на COVID-19.
  • З початку пандемії в Словаччині було виявлено понад 45 тисяч випадків зараження COVID-19. За час пандемії померли 165 осіб.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що коронавірусом могли інфікуватись до 10% населення планети.

На початок