З листопада прикарпатцям заборонять рибалити на зимувальних ямах

З листопада прикарпатцям заборонять рибалити на зимувальних ямах

З листопада прикарпатцям заборонять рибалити на зимувальних ямах
. Фото ілюстративне:https://pixabay.com/

З першого листопала на Івано-Франківщині починається осінньо-зимова заборона лову риби на зимувальних ямах. Триватиме вона до закінчення зимового періоду 2020-2021 років, повідомляють в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі.

Таку заборону встановили для того, щоб зберегти мешканців водойм у зимовий період. Охороною місць зимівлі риби займатиметься Івано-Франківський рибоохоронний патруль. Для цього видали відповідний наказ від 22-го жовтня "Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах".

У документі визначили перелік зимувальних ям на водоймах Івано-Франківської області на осінньо-зимовий період 2020-2021 років. Крім того, створено карту зимувальних ям, де забороняється рибальство. Ознайомитися із переліком цих місць можна тут.

Отож, прикарпатцям забороняється проводити поблизу зимувальних ям будь-які гідротехнічні роботи як на дні водойми, так і у прибережних захисних змугах, видобувати піщано-гравійну суміш, а також не можна мити автомобілі.

"Івано-Франківський рибоохоронний патруль посилить контроль за дотриманням заборони рибальства на зимувальних ямах. Створюються пункти спостереження за зимівлею риби, розроблено заходи щодо запобігання явищам задухи і загибелі водних біоресурсів", - йдеться у повідомленні.

До слова, ловити рибу в осінньо-зимовий період можна там, де дозволене любительське рибальство та поза межами зимувальних ям. Коли на водоймах буде міцний шар льоду, то рибалити можна зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків не більше п'яти на рибалку.

У рибоохоронному патрулі нагадують про те, що за вилов риби на зимувальних ямах передбачена адміністративна відповідальність - доведеться сплатити штраф до 170-ти гривень. Якщо ловити рибу ще й забороненими знаряддями, то штраф сягатиме 680 гривень.

Крім штрафу за незаконне рибальство, нараховуватимуться збитки за кожну виловлену рибину незалежно від її розміру.

За незаконну риболовлю може бути і кримінальна відповідальність - за незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом.

Читайте також

На початок