На Одещині членів ДВК відпустили "на перерву" під час безперервного засідання

На Одещині членів ДВК відпустили "на перерву" під час безперервного засідання

На Одещині членів ДВК відпустили "на перерву" під час безперервного засідання
. Фото ілюстративне / УНІАН

У ніч з 26 на 27 жовтня Кароліно-Бугазька сільська ТВК вирішила “зробити перерву” у безперервному засіданні дільничних виборчих комісії та відпустити їх додому. Про таке повідомили в пресслужбі мережі “Опора”.

За словами спостерігачів, вночі залучена фахівчиня ТВК, яка не є членкинею виборчої комісії, запропонувала членам Кароліно-Бугазької ТВК зробити перерву.

“Хто за те, щоб зробити перерву в безперервному засіданні комісій? Тобто ця комісія територіальна, звісно, буде знаходитися на місці, поліція буде охороняти, ми опечатуємо, заносимо бюлетені сюди і робимо перерву”, - запропонувала залучена фахівчиня. З цією пропозицією члени ТВК погодилися, запевнили в “Опорі”.

Після цього від членів двох ДВК прийняли виборчу документацію, помістили її в окреме приміщення та опечатали його. Протоколи від ДВК виборча комісія станом на 10:50 27 жовтня не приймала. В “Опорі” запевнили, що обидві дільничні виборчі комісії завершили підрахунок голосів ще вдень, однак потім “довго не складали протоколи”.

Додамо, згідно з ч. 1 ст. 250 Виборчого кодексу України, підсумкове засідання дільничної виборчої комісії проводиться без перерви і закінчується після складення та підписання протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці. Відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу, з моменту закінчення голосування територіальна виборча комісія розпочинає безперервне засідання, яке продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування та результатів відповідних місцевих виборів у виборчому окрузі.

Суспільне Одеси готове надати членам комісії право висловити свою позицію. Для цього пропонуємо зв'язатися з редакцією у будь-який зручний спосіб.

Читайте також

На початок