З чергами та в лікарняних палатах: як голосують у "червоній" зоні в Чернівцях

З чергами та в лікарняних палатах: як голосують у "червоній" зоні в Чернівцях

З чергами та в лікарняних палатах: як голосують у "червоній" зоні в Чернівцях
. Суспільне Буковина

У Чернівцях, де діє "червона" зона карантину, станом на 13:00 участь у голосуванні взяли 10% виборців. Це майже вдвічі менше, аніж минулих місцевих виборів.

Низьку явку пов'язують з обмеженнями на дільницях. Про це на брифінгу сказав заступник голови обласної організації "Комітет виборців" Ігор Бабюк. Через карантин з охочих проголосувати утворились черги.

З чергами та в лікарняних палатах: як голосують у "червоній" зоні в Чернівцях
Черга біля дільниці на вулиці Дмитра Загули. Суспільне Буковина

На дільницю потрібно приходити в масці та мати свою ручку.

За інформацією Комітету виборців, на міських дільницях здебільшого вимірюють температуру та дотримуються карантинних норм краще, аніж в селах.

Водночас чернівчанин Олександр Погодін на своїй сторінці у Facebook написав, що на його дільницю впускали без масок.

Фото з голосування оприлюднив епідеміолог Юрій Падурару.

У відділеннях міських медзакладів організували спецдільниці. Суспільне побувало в лікарні №1. Члени виборчої комісії почергово обійшли всі відділення, де лікують інфікованих пацієнтів. За словами голови Михайла Ілюка, на спецдільниці був зареєстрований 71 виборець, проголосували — 25.

На частині виборчих дільниць проводять опитування від президента Зеленського. Біля входу стоять люди, в яких можна заповнити анкету. Вона містить п'ять запитань. Андрій Попюк оприлюднив відео, де видно, як він бере участь в опитуванні декілька разів поспіль.

"Проголосував десь сім разів, далі вже не було сил стримувати сміх, хоча міг за весь мікрорайон проголосувати", — написав він.

У соцмережах містяни оприлюднили дописи про те, що їм телефонують з невідомого номера та закликають прийти на вибори. Представляються кандидатом у мери від "Слуги народу" Віталієм Другановським.

У пресслужбі партії "Слуга народу" Суспільному Буковини сказали, що кандидат у мери Віталій Другановський телефонував лише своїм знайомим.

Вперше міського голову обирають жителі сіл Коровія і Чорнівка, які увійшли до Чернівецької ОТГ. Також голосували за депутатів до об'єднаної ради міської ОТГ.

Що відомо

  • У Чернівецькій області всі виборчі дільниці відкрились вчасно, одна — почала працювати без протоколу.
  • На виборах обирають депутатів у обласну, районну та місцеву ради, а також очільників міст, сіл та селищ. Відтак більшість виборців отримають чотири бюлетені для голосування.
  • Комітет виборців України повідомив, що на дільницях у Чернівецькій області нехтують карантинними вимогами.
  • У Чернівецькій області члена дільничної комісії запідозрили в агітації за одного з кандидатів.

На початок