Яких лікарів не вистачає у залізничній лікарні у Харкові, що прийматиме COVID-хворих

Яких лікарів не вистачає у залізничній лікарні у Харкові, що прийматиме COVID-хворих

Яких лікарів не вистачає у залізничній лікарні у Харкові, що прийматиме COVID-хворих
. Суспільне Харків

У залізничній лікарні Харкова №1, що прийматиме хворих на коронавірус, окрім кисневих точок, бракує анестезіологів та терапевтів.

Про це 24 жовтня під час отримання обладнання на території інфекційної лікарні у Харкові повідомив гендиректор Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №1 Віктор Лещенко.

За його словами, вісім бригад, що працюватимуть з COVID, сформовані, лікарі не відмовляються, але бракує спеціалістів.

"Поки що відсутні терапевти: знайшов вчора одного тільки. Нам потрібен для COVID-бригад анестезіолог, обов'язково терапевт. Усі інші спеціалізації у мене є. Лікарі високопрофесійні, мотивовані, ніхто не відмовляється працювати", — сказав Лещенко.

Лікарні зможуть почати приймати хворих щойно укладуть угоду з Нацслужбою здоров'я та проведуть кисень, повідомив директор медзакладу. Тоді їх фінансуватимуть як лікарню, опорну для прийому хворих із коронавірусом.

"Як тільки буде готове технічне оснащення і підписаний договір з НСЗУ, одразу готові відкритися", — сказав Лещенко.

За його словами, планових пацієнтів, які лікувалися у двох залізничних лікарнях, переведуть в інші медзаклади міста.

Що відомо

  • 20 жовтня стало відомо, що два харківські медзаклади, що підпорядковуються Укрзалізниці, звільнять для прийому хворих на коронавірусну інфекцію.
  • У лікарнях немає кисневих точок. Для проведення кисню тут будуть залучати, зокрема, кошти із державної субвенції, які надійшли до бюджету області, повідомив голова ХОДА Олексій Кучер 24 жовтня.
На початок