Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА

Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА

Зеленський звільнив Володимира Майбоженка
Володимир Майбоженко на засіданні Шевченківського райсуду, де йому обирають запобіжний захід, Київ, 27 квітня 2024 р. Cуспільне/Дар'я Нематіан золбін

Президент Зеленський звільнив Володимира Майбоженка, який підозрюється у скоєнні ДТП напідпитку, з посади голови Броварської РДА.

Відповідне розпорядження з'явилося на сайті Офісу президента.

"Звільнити Майбоженка Володимира Володимировича з посади голови Броварської районної державної адміністрації Київської області відповідно до пункту 1 частини першої статті 9 Закону України ''Про місцеві державні адміністрації'', — сказано в указі.

У Київській обласній військовій адміністрації водночас наголосили, що розслідування стосовно Майбоженка має бути неупередженим.

"Покарання відносно особи, через яку постраждали 4 людей, справедливим, відповідно до наслідків і Кримінального кодексу України! Уникнути відповідальності не вдасться", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про дорожню аварію в Броварах

У п'ятницю, 26 квітня, на одній із вулиць у Броварах легковий автомобіль не зупинився на забороняючий сигнал світлофора на перехресті, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. Постраждали троє дорослих і дитина.

За кермом авто був голова Броварської районної державної адміністрації Володимир Майбоженко. За даними поліції, прилад "Драгер" на місці аварії показав, що водій був напідпитку. Його затримали.

У Київській ОВА заявили, що подібна поведінка посадовця неприпустима і Майбоженко буде звільнений з посади.

27 квітня посадовцю Броварської РДА оголосили підозру за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху особою, що керує транспортним засобом у стані сп'яніння.

На початок