На ремонт даху після пожежі у Новій Каховці на Херсонщині дали другу частину грошей

На ремонт даху після пожежі у Новій Каховці на Херсонщині дали другу частину грошей

На ремонт даху після пожежі у Новій Каховці на Херсонщині дали другу частину грошей
. Суспільне

Новокаховська міська рада надала другу частку грошей на ремонт згорілого даху п′ятиповерхівки, що на вулиці Букіна, 20. Вогонь знищив увесь дах будинку – це понад 2 тисячі кв. метрів.

Першу частку, яку надали одразу після пожежі, витратили на прибирання і вивезення сміття. Друга, 1 млн. 319 тисяч гривень – піде на закупівлю матеріалів і ремонт, говорить заступник новокаховського міського голови Олег Тарабака:

"На ТЕБ та НС ми визначили, що це ситуація місцевого рівня і на той же комісії виділили з резервного фонду 2 млн 350 тисяч гривень. Це вся сума, що була у проєктній документації. Ці кошти через МНС виділили для ОСББ. На сьогоднішній день з головою ОСББ і підрядною організацією підписаний договір".

Сергій Пастухов з дружиною живуть на п′ятому поверсі. Говорить, його квартира всередині не постраждала від вогню, лише ззовні:

"Ось наша квартира на 5 поверсі обшарпана. Коли від вогню почало на даху все плавитися, все це почало текти по нашій стіні і пошкодило наш пінопласт. Зараз дах почистили, а щілини ще не закрили. А у нас 5 поверх і коли дощ йде у нас тече вода".

Міраіда Томілова живе на другому поверсі. Говорить, що підрядник обіцяє зробити дах на всі вісім під′їздів наприкінці грудня. Хоча місцева влада, продовжує жінка, обіцяла, що ремонт закінчиться набагато раніше:

"Роботи там дуже багато. Щодня працюють. Почистили все там. На даху було багато обгорілого заліза і різного сміття. Зараз стропила роблять і димарі вище роблять. Мабуть, дах буде вище, ніж раніше".

Тоді вигоріло 4 квартири і ще 10 – частково пошкоджені. Ремонт у своїх кімнатах, говорить заступник новокаховського міського голови, мешканці роблять власним коштом. Проте, додає чоловік, деякі підприємці і депутати допомогли людям замінити вікна у квартирах і під′їзді:

"Не має законних підстав на сьогоднішній день їм виділять кошти. Це ОСББ, а згідно із законодавством, ми не мали виділяти кошти на дах. Ну ми пішли на це. Ми розуміємо, що дах дуже великий десь 2 тисячі кв.метрів, а у людей не має таких коштів. А далі, якщо будуть ще якісь кошти, ми будемо по кожному окремо дивитися", - говорить заступник новокаховського міського голови Олег Тарабака.

Ольга Ляшенко, Владислав Купрєєв.

Що відомо

  • Пожежа у Новій Каховці на Букіна, 20 сталася 5 липня цього року. Зайнялося в одній із квартир на 5 поверсі. Гасили пожежу 6 машин та більше двадцяти рятувальників. Локалізували за 2 години.
  • Винуватцем пожежі виявився чоловік, який проживає у квартирі на 5 поверсі і на той момент був напідпитку. Попередньо він сказав, що палив на балконі і кинув недопалок, від якого загорівся балкон, а потім дах. Нині триває досудове розслідування.
На початок