Палац культури "Хімік" у Рівному хочуть зробити міським. Але є нюанси

Палац культури "Хімік" у Рівному хочуть зробити міським. Але є нюанси

Палац культури "Хімік" у Рівному хочуть зробити міським. Але є нюанси
. Суспільне Рівне

Палац культури і спорту "Хімік" з відомчого хочуть зробити міським. 20-го жовтня депутати Рівнеради погодили прийняти його в комунальну власність. Міський голова повідомив: щоб ця передача відбулася, потрібна згода власників "Рівнеазоту". Між тим, у команії "Group DF" рішення Рівнеради щодо "Хіміка" нині не коментують, бо вважають його заполітизованим.

10-річна Маргарита Рудакова – вихованка хореографічної студії "Ілюзія". Танцями у "Хіміку" займається четвертий рік.

Хомко і Хімік
Суспільне Рівне

"Мені дуже зручно ходити сюди, бо йти мені 5-20 хвилин. Але з весни закрили на карантин", – розповідає Маргарита.

Хомко і Хімік
Суспільне Рівне

Загалом же цей колектив відвідує майже сотня дітей. 8-й місяць вони не займаються в "Хіміку", – каже керівниця "Ілюзії" Ольга Гордєєва.

"Я працюю на кафедрі хореографії і є можливість зрідка потрапити з дітками в танцкласи. Але це не дієво і не всі можуть туди добратися. І фактично робота наша стоїть", – додає керівниця.

Хомко і Хімік
Суспільне Рівне

Марія Ющик – керівниця ансамблю народного танцю "Калинонька", де займається 40 дітей. І відколи "Хімік" закрили на карантин – у неї в роботі вимушений простій.

"Всі хочуть на Ювілейному займатися, а в центр ніхто не буде діток возити, бо це далеко, дорога, затори. Якби раніше, то може б щось і шукали, але й не знаю, чи знайшли б щось. Бо це потрібен зал, дзеркала, велике приміщення, бо багато дітей", – розповідає Марія Ющик.

Хомко і Хімік
Суспільне Рівне

Олена Конончук у "Хімік" водила двох своїх донечок. Вони займалися у студії "Зернятко" та ансамблі "Калинонька". Розповідає: на карантині діти переважно сидять у телефонах.

За інформацією директора палацу культури і спорту "Хімік" Олександра Подганюка, в закладі є 15 різнопрофільних гуртків та студій. Їх відвідує понад 600 юних рівнян, з якими працюють 18 педагогів.

Керівники гуртків від початку липня, коли відкрились інші палаци культури, неодноразово підходили до керівництва "Хіміка" із проханням дозволити відновити заняття, але керівництво ПрАт "Рівнеазот" не дозволяє цього робити, – коментує Ольга Гордєєва.

На звернення з проханням відновити роботу гуртків у "Хіміку", яке батьки скерували до керівництва "Рівнеазоту", відреагували 25 вересня повідомленням на офіційному сайті підприємства. Там, зокрема, йшлося про те, що "ПК "Хімік" відновить роботу після стабілізації ситуації з епідемією COVID-19 та зняття карантинних обмежень.

У вівторок, 20-го жовтня, на сесії Рівнеради депутати надали згоду прийняти у комунальну власність міста палац культури "Хімік". Міський голова Рівного Володимир Хомко прокоментував цю ситуацію так:

"Я дзвонив керівництву "Азоту", з його слів, він виплачує дві третини зарплатні, працівники це підтвердили, що вони отримають дві третини зарплати. Але всі гуртки закриті. Очевидно, що це стривожило батьків, підняли одразу шум. А поскільки вибори, то відгукнулися одразу всі депутати. Бо чому ж не скористатися такою можливістю?", – каже Хомко.

Міський голова припускає: щоб "Хімік" передали у комунальну власність, будівлю, можливо, доведеться викупити.

"Тепер для того, щоб передати нам на баланс, треба згода "Азоту". На яких умовах, треба розмовляти, причому не з місцевим керівництвом, бо воно якось впливає, але не 100%, а з власниками "Азота", – додав мер.

При цьому Володимир Хомко зазначив, що займатися цим будуть вже новообрані міський голова і Рівнерада. Суспільне зателефонувало у "Group DF" – компанію, яка є власником "Рівнеазоту".

"Ми не будемо коментувати питання ПК "Хімік" аж до понеділка. Ми не хочемо, щоб це питання стало політичним, бізнес не має брати участь у політиці", – прокоментував керівник з корпоративних комунікацій "Group DF" Олег Арестархов.

Свій коментар компанія готова дати після виборів, – додав керівник.

На початок