До Києва приїхав віцеканцлер Німеччини Габек

До Києва приїхав віцеканцлер Німеччини Габек

До Києва приїхав віцеканцлер Німеччини Габек
Міністр економіки, віцеканцлер ФРН Роберт Габек. AP

До Києва у четвер, 18 квітня, приїхав віцеканцлер Німеччини, міністр економіки  Роберт Габек. Він прибув до України разом із бізнес-делегацією.

Про це повідомляє Tagesschau.

Зазначається, що у центрі уваги поїздки — нещодавні атаки Росії на українську енергетичну інфраструктуру, екстрена допомога, зміцнення української економіки та економічні відносини з Німеччиною.

Під час візиту міністр економіки також хоче обговорити підготовку до конференції з відновлення України. Вона планується в Берліні в червні.

Після прибуття Габек зазначив, що візит відбувся в той час, коли Україна потребує всілякої підтримки у боротьбі за свободу.

“І це боротьба за свободу. Так, Україна бореться за власне самовизначення, за свою територіальну цілісність проти путінської агресії, але вона також бореться за цінності, які об’єднують і визначають Європу”, — сказав Габек.

У Києві німецький політик хоче зустрітися, зокрема, з президентом Володимиром Зеленським, віцепрем'єр-міністеркою, міністеркою економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком.

Потім Габек вирушить до Молдови, де він хоче зустрітися, зокрема, з прем’єр-міністром Доріном Речаном.

На початок