Одна з найдорожчих ялинок в Україні. Скільки грошей з бюджету витратить на свята Дніпро (ВІДЕО)

Одна з найдорожчих ялинок в Україні. Скільки грошей з бюджету витратить на свята Дніпро (ВІДЕО)

Одна з найдорожчих ялинок в Україні. Скільки грошей з бюджету витратить на свята Дніпро (ВІДЕО)
.

На новорічні свята Дніпровська міська рада, за підрахунками Суспільного, витратить близько 20,5 мільйонів гривень. Святкування триватиме з 19 грудня по 19 січня. За словами заступника міського голови Олександра Шикуленка, загалом по місту встановили 14 ялинок у кожному районі та планують провести понад 300 заходів.

Святкові концерти, заходи до Дня Святого Миколая та вистави – так дніпряни протягом місяця відзначатимуть новорічні свята. Заступник міського голови Олександр Шикуленко каже: у кожному районі Дніпра зробили новорічні локації із ялинками та ярмарками.

«Усе це зроблено для того, щоб всі жителі нашого міста необов'язково на Новий рік кудись їхали, наприклад, в центр. Ні, хто хоче – будь ласка, тут проблем немає», – каже посадовець.

Центральну ялинку міста встановили на площі Героїв Майдану, 21 грудня її відкривала Тоня Матвієнко.

На монтаж та демонтаж головного новорічного атрибуту з міського бюджету витратили 5 мільйонів гривень. Це одна з найдорожчих ялинок регіонів: за даними наших колег із Суспільного, головна ялинка Харкова коштує 4 мільйони гривень, Києва – близько 3 мільйонів, а Одеси – 538 тисяч.

«Мені подобаються прикраси цього року на усіх деревах на проспекті Яворницького. Дуже гарно ввечері. Усі кафе прикрашені. Відчувається свято», – каже дніпрянка Тетяна Чистикова.

«Насправді кожного року, в принципі, відбувається одне й те ж. Усі, думаю, звикли до одних і тих самих ялинок, прикрас. Насправді хотілося б чогось нового. Можливо, нового формату святкування Нового року. Бо, звичайно, з кожним роком сума святкування збільшується, але якісь кардинальні зміни у святкуванні Нового року у Дніпрі не помічаються», – зауважує дніпрянин Денис Буряк.

Традиційну святкову ялинку у парку ім. Глоби замінили на арт-об'єкт. У міській раді це рішення пояснюють так:

«Запропонована новим керівництвом парку нова програма, новий креативний підхід. Це їхнє бачення. Вони зробили локацію на Фестивальному майданчику, на тому місці, де, власне, завжди збиралися люди на новорічні свята», – прокоментував начальник управління культури міськради Євген Хорошилов.

У ніч з 31 грудня на 1 січня на площі Героїв Майдану дніпряни зможуть побачити новорічний концерт. Також у січні для мешканців міста виступатимуть Євген Хмара, Олег Скрипка та етно-проєкт Le Grand Orchestra. На Різдво, за словами Олександра Шикуленка, на Вокзальній площі другий рік поспіль буде відбуватися колядове дійство “Нова радість стала”. Святкування у Дніпрі завершаться 19 січня.

На початок