На Дніпропетровщині біля річки Оріль знайшли мертвих свиней: що відомо

На Дніпропетровщині біля річки Оріль знайшли мертвих свиней: що відомо

У селищі Єлизаветівка на Дніпропетровщині, у покинутій будівлі поблизу річки Оріль, знайшли мертвих свиней. На місці працювали правоохоронці та представники Держпродспоживслужби. Залишки тварин — спалили та закопали, а територію навколо обробили обеззаражуючою сумішю.

Місцева жителька Тетяна розповіла Суспільному: в їхньому селі немає жодної ферми.

"Ніхто зараз свиней не тримає. У нас раніше були, але вже мабуть роки чотири не тримаємо, і тут поряд ніхто", — сказала жінка.

Її слова підтвердила інша місцева жителька Олена. Каже: поблизу будівлі точно ніхто вирощує свиней.

Про знайдених мертвих тварин правоохоронцям повідомив місцевий житель, каже речниця дніпровського управління поліції Аліна Стадник. Наразі відкрили кримінальне провадження.

"Слідчі кваліфікують подію за статтею 251 Кримінального кодексу України, а саме —порушення ветеринарних вимог. Зараз поліцейські працюють над тим, аби встановити, хто саме причетний до цієї події", — розповіла вона.

За скоєний злочин, за її словами, загрожує до 3 років за ґратами.

Представники Держпродспоживслужби взяли проби туш, аби встановити причину смерті тварин. Якщо в них виявлять ознаки африканської чуми свиней, на території оголосять карантин.

На інформаційний запит Суспільного до Держпродспоживслужби відповіли, що у занедбаній насосній станції були знайдені семеро мертвих свиней. Аби знайти їхніх власників, задіяли правоохоронців.

"Ветеринари разом з представниками правоохоронних органів та органами місцевого самоврядування проводять обхід населених пунктів з метою встановлення кількості тварин, які утримуються у приватному секторі", — йдеться у листі-відповіді.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок