Родина військового Андрія Качинського два роки очікує його визволення з полону

Родина військового Андрія Качинського два роки очікує його визволення з полону

Родина військового Андрія Качинського два роки очікує його визволення з полону
. Суспільне Житомир

Родина військовослужбовця 128 окремої гірсько-штурмової бригади Андрія Качинського з грудня 2018 року очікує його визволення із полону. Сестра та мати полоненого переїхали на Житомирщину.

Сестра військовослужбовця Тамара Качинська розповіла Суспільному, що Андрій Качинський пішов служити до лав Збройних сил України навесні 2018 року:

"Андрій був працьовитим, приємним, добрим, ніколи не ображався. Почалася ця війна і захотів піти служити. Він розповів це матері, і вона його підтримала. У Львові напевно 4 місяці позаймався і сказав, що хоче на передову. Ми спілкувалися телефоном, він не приїжджав у відпустку. Мати просила, щоб приїхав, бо він для неї був підтримкою".

Тамара Качинська каже, що востаннє спілкувалася з братом 28 грудня 2018 року, а потім зв'язок з ним обірвався:

"День пройшов, другий, а потім я мамі кажу, що Андрій не дзвонить. Старшина розповів, що вони шукають Андрія. 6-7 січня ми побачили, мені стали дзвонити рідні, що показують Андрія, що його взяли в полон. Він був мокрий і замерзлий. Він рік не дзвонив до нас".

Згодом Андрій Качинський зміг телефоном зв'язатися з сестрою і розповісти, що знаходиться у тюрмі в Макіївці. Тамара Качинська розповідає, що у Андрія розвинувся гастрит, а Червоний Хрест передає йому ліки:

"Україна завжди писала його в списки на обмін, але з тої сторони кажуть, що його немає в них. Ми сподівалися що він повернеться під час останнього обміну. Мати їде шукати його. Вона не може говорити, не може йти, але мене кожен день примушує мене його шукати. Ми знаємо, що є Бог і його, звісно, обміняють, якщо він буде живий і здоровий, то його обміняють. Ми хочемо, щоб влада скоріше допомагала. Бо мати виховала сина і віддала, щоб він захищав Україну, тому і влада повинна "бумерангом" допомагати".

Читайте також: "Нагадай про кожного": Житомир долучився до Всеукраїнської акції на підтримку полонених

На початок