"Був справжнім патріотом": у Хмельницькому попрощались з Олександром Фариною

"Був справжнім патріотом": у Хмельницькому попрощались з Олександром Фариною

"Був справжнім патріотом": у Хмельницькому попрощались з Олександром Фариною
. Фото: Суспільне Поділля

Сьогодні, 15 жовтня, у Хмельницькому попрощались із 26-річним військовим Олександром Фариною, який 11 жовтня помер у Київському військовому госпіталі. Хлопець родом із Ярмолинецького району, проживав у Хмельницькому. Служив Олександр Фарина у 8-му окремому полку спецпризначення, згодом перейшов на контрактну службу в 128-му окрему гірсько-штурмову бригаду.

Юрій Рибак, начальник штабу громадського формування "Подільська Січ" розповідає, Олександр долучився до них після служби у восьмому полку: "після демобілізації він вступив в громадське формування і брав участь в охороні громадського порядку на території нашого міста. Він був справжнім патріотом, не міг бачити, що робиться, переживав всім серцем. Підписав контракт, потрапив у 128-му бригаду".

Юрій Рибак додає, Олександр Фарина отримав поранення під кінець служби, коли мав демобілізуватися, у квітні цього року.

Василь Довгань – бойовий побратим Олександра. В 2014 році разом воювали на Сході в складі восьмого полку спецоперацій. Згадує його як енергійну та життєрадісну людину: "він був серед нас наймолодший. Хороший спортсмен, життєрадісний був, веселий завжди, енергійний. Ніколи в нього не було ніякої печалі, завжди підтримував побратимів своїх. На початку війни ми так його берегли, в бій не брали з собою".

Василь Довгань згадує ще одного загиблого побратима – Олександра Мандибуру зі Старокостянтинова, який служив із ними у восьмому полку. Каже, з Олександром Фариною вони були друзями: "вони були двоє товаришами наймолодшими. Мандибура був зі Старокостянтинова. Мандибура загинув у 2015 році. Олександр ось".

Павло займався боксом разом з Олександром. Хлопець розповідає, військовий – на кілька років за нього старший, завжди підтримував та допомагав у спорті: "знаю цю людину як вольовиту. Людина сильна, здібна. Красава Саня, воїн, захищав нашу батьківщину. Хороші спогади. Багато чого нас навчив, здібний був боксер".

Олександра Фарину поховали у Хмельницькому на Алеї Слави, що на кладовищі у мікрорайоні Ракове.

Що відомо

  • 11 жовтня помер 26-річний військовий з Хмельниччини Олександр Фарина.
  • Олександр був важкопоранений у квітні 2020 року у зоні бойових дій на Донбасі. Весь час військові медики боролись за його життя, він переніс понад 20 операцій.
  • Олександр Фарина служив у 8 полку війсь спеціальних операцій, згодом перейшов на контрактну службу у 128 окрему гірсько-штурмову бригаду.
На початок