Пораненого волонтера партії "УДАР" прооперували, нападнику оголосили підозру — Кличко

Пораненого волонтера партії "УДАР" прооперували, нападнику оголосили підозру — Кличко

Пораненого волонтера партії "УДАР" прооперували, нападнику оголосили підозру — Кличко
. УНІАН

Учасника АТО та волонтера партії "УДАР", якого поранили у Солом’янському районі Києва, прооперували. Лікарі оцінюють його стан як стабільний. Чоловіку, котрий напав на нього, оголосили підозру.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу 16 жовтня. За його словами, після нападу постраждалого доправили у київську лікарню № 17.

"Під час обстеження лікарі виявили 8 ножових поранень у різні частини тіла. Хлопця прооперували та госпіталізували до реанімаційного відділення. Зараз його стан лікарі оцінюють як стабільний. Він прийшов до тями та вже може розмовляти", – сказав Кличко.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ повідомляли, що завдяки свідкам поліцейські встановили, що до нападу на учасника АТО та волонтера партії "УДАР" причетний 36-річний киянин.

"Ми з'ясували, що потерпілий роздавав агітаційні матеріали – і в цей момент до нього підійшов невідомий, почав конфліктувати, та після вдарив його ножем. Потерпілого з колото-різаним пораненням доставили у медичний заклад. Правопорушника поліцейські затримали на місці злочину у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", – розповіла начальницz відділення розслідування злочинів проти життя та здоров´я Солом´янського управління поліції Вікторія Шмагун.

За словами Шмагун, у затриманого вилучили ніж та направили його на експертне дослідження. Слідчий відділ Солом’янського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15Замах на злочин та ч. 1 ст. 115Замах на умисне вбивство Кримінального кодексу України.

Раніше міський голова Віталій Кличко повідомив що хлопець на ім’я Станіслав роздавав на вулиці газети від партії, коли на нього напав перехожий.

"Зі слів свідків, Станіслав поводився чемно, попри агресивну поведінку перехожого, що чіплявся до інших волонтерів. Коли хлопець відвернувся, чоловік дістав ножа та наніс Станіславу поранення в шию", — повідомив мер Києві і додав, що після цього хлопця забрала швидка.

Що відомо

  • В Ужгороді невідомі у балаклавах побили кандидата у депутати Ужгородської міськради від партії "Разом сила" Олександра Пересоляка. За його словами, внаслідок нападу отримав ушкодження голови, рук та ніг.
На початок