Чернишов: цього року опалювальний сезон завершиться наприкінці березня

Чернишов: цього року опалювальний сезон завершиться наприкінці березня

Чернишов: цього року опалювальний сезон завершиться наприкінці березня
Цього року опалювальний сезон завершиться наприкінці березня. Фото: Олексій Чернишов/Facebook

У 2024 році опалювальний сезон, зважаючи на плюсову температуру, завершиться наприкінці березня.

Про це в інтерв’ю Le Figaro розповів голова правління “Нафтогазу України” Олексій Чернишов.

“Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня”, — сказав Чернишов.

За його словами, Україна “спокійно пережила зиму”, оскільки засвоїла уроки 2022 року, коли восени були масовані атаки з боку Росії, і підготувалася.

“Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня”, — сказав керівник “Нафтогазу”.

Раніше голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявив, що Україна пройшла зимовий період 2023/24, користуючись лише природним газом власного видобутку.

25 вересня 2023 року голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов поінформував, що Україна вперше планує пройти опалювальний сезон, лише користуючись газом власного видобутку.

За три дні до цього, уряд схвалив рішення забезпечити незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні.

14 листопада 2023 року в "Нафтогазі" розповіли, що Україна вперше у своїй історії ввійшла в опалювальний сезон без імпорту газу.

На початок