Дострокові канікули на Харківщині: з 15 жовтня відпочиватимуть не всі школярі

Дострокові канікули на Харківщині: з 15 жовтня відпочиватимуть не всі школярі

Дострокові канікули на Харківщині: з 15 жовтня відпочиватимуть не всі школярі
. Суспільне Харків

На дострокові канікули, попри рекомендації урядовців, з 15 жовтня підуть учні менш ніж половини райцентрів та громад Харківщини. У частині шкіл, серед яких і харківські, посадовці поки не планують змінювати дати канікул.

Про це Суспільному 13 жовтня розповів заступник директора Департаменту науки та освіти Харківської облдержадміністрації Володимир Ігнатьев:

"Вчора (12 жовтня — ред.) надійшли листи від Міністерства освіти і науки, де рекомендовано у закладах загальної середньої освіти ввести канікули з 15 жовтня і до 30 жовтня включно. Інформацію ми направили до наших управлінь освіти. Лист Міністерства має рекомендаційний характер, тому заклади і районні відділи, власники закладів і керівники мають самі приймати рішення".

Канікули з 15 жовтня і до 1 листопада заплановані у 21 райцентрі та територіальній громаді, каже Ігнатьєв. З 19 жовтня до 1 листопада відпочиватимуть учні дев'яти районів та ОТГ. З 19 жовтня і на один тиждень канікули оголосять в одному районі області. З 22 жовтня до 1 листопада – у восьми районах. З 23 жовтня до 1 листопада не працюватимуть школи ще двох районів Харківщини.

За словами Ігнатєва, у Харківському міському департаменті освіти дострокові канікули поки не оголошують. Відпочивати школярі будуть, як і планувалося раніше — з 26 жовтня до 1 листопада.

Протягом дня Суспільне намагалося дізнатися, як рекомендації Міністерства освіти і науки вплинуть на канікули у школах Харкова. Директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко на телефонні дзвінки не відповідала.

Що відомо

  • 12 жовтня державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала школам України піти на канікули з 15 жовтня, а професійним і вищим навчальним закладам – перейти на дистанційне навчання.
  • Школи Куп'янська на Харківщині пішли на канікули з 12 жовтня.
  • Три ліцеї та дитячий садок Малинівської ОТГ перейшли на дистанційне навчання з 12 жовтня через випадки коронавірусу серед персоналу, одна вчителька померла.
  • Харківські школи продовжуватимуть навчання та не підуть на дострокові канікули, поки не надійде відповідного наказу від Міністерства освіти України, повідомила директорка міського департаменту Ольга Деменко.
  • Школи Чугуєва йдуть на двотижневі канікули з 15 жовтня.
  • У Харкові планують страхувати медиків та вчителів на випадок COVID за рахунок бюджету міста
На початок