"Лікарі повернули з того світу": після трьох поранень волинянин продовжив службу в ТЦК

"Лікарі повернули з того світу": після трьох поранень волинянин продовжив службу в ТЦК

Віталій Лук'янчук під час служби на Волині
Віталій Лук'янчук під час служби на Волині, березень 2024 рік. Фото: ТЦК та СП Волині

Старший солдат Віталій Лук’янчук взяв до рук зброю від початку повномасштабного вторгнення. За час служби отримав три поранення, після останнього — довго не міг говорити.

Нині військовослужбовець продовжив службу в місті Рожище. Історію бійця розповіли в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Віталій розповів: 24 лютого 2022 року збирався на роботу, але після дзвінка директора на неї вже не пішов. Наступного став до лав територіальної оборони Волині: патрулював регіон та захищав від диверсійно-розвідувальних груп.

Віталій Лук'янчук спочатку служив у ТРО Волині, потім у 14-ій ОМБР
Віталій Лук'янчук спочатку служив у ТРО Волині, потім у 14-ій ОМБР. Фото: ТЦК та СП Волині

В травні 2022 Віталій пішов служити в 14-ту окрему механізовану бригаду імені князя Романа Великого. Пройшов військову підготовку, а в липні вже вийшов на перші бойові завдання у Донецькій області. Там отримав своє перше поранення.

"Це був ранок, вийшло сонечко, пішов дощ, тому ми вирішили з побратимами помитись прямо під цим дощем, бо умов для цього дійства, самі розумієте, не вистачає. Через кілька хвилин після нашого "душу" по нас випустили цілу касету реактивних "Градів", — каже Віталій Лук'янчук.

Того дня, каже боєць, дивом ніхто не загинув. Він же завдячує життям своєму побратиму, який його відтягнув у безпечне місце. Тоді, говорить Віталій Лук'янчук, обоє отримали контузії, але від госпіталізації відмовилися і продовжили службу.

Віталій Лук'янчук з побратимом
Віталій Лук'янчук з побратимом. Фото: ТЦК та СП Волині

Друге поранення 24-річний військовослужбовець отримав після штурму у лісопосадці. Під час наступу кількість російських військових, виявилась більшою, ніж прогнозувалося, каже Віталій Лук'янчук.

"Після нашого відходу нас почали накривати мінометами й танковими снарядами. Я отримав осколкові поранення в ногу. Відвезли мене у госпіталь у Донецьку область, якийсь час лікували, реабілітували мене, після чого я знову повернувся назад на фронт", — розповідає захисник.
Найважче поранення Віталій Лук'янчук отримав на Харківщині
Найважче поранення Віталій Лук'янчук отримав на Харківщині. Фото: ТЦК та СП Волині

Подальшу службу Віталій Лук'янчук проходив на Харківщині. Поблизу населеного пункту Іванівка отримав третє складне поранення.

"Лікарі повернули з того світу. Коли зателефонував додому, до батьків, секунд 40 вимовляв слово "привіт" — пригадує боєць.

Після реабілітації вдома, на Волині у Віталія Лук'янчука відновилась мова та чоловік повернувся на військову службу. Нині служить у Другому відділі Луцького районного ТЦК та СП у місті Рожище.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок