Художник з Полтавщини розписує будинки

Художник з Полтавщини розписує будинки

Художник з Полтавщини розписує будинки
. Суспільне Полтава

Євген Пілюгін зображує на стінах будинків квіти, птахів та людей. Він художник. Малює митець пів сотні років, а розписує хати – останні 10 років. За цей час створив 15 композицій. Найбільша з них розміром 10 на 3 метри.

Євген Пілюгін за роботою
Євген Пілюгін за роботою. Суспільне Полтава

Художник Євген Пілюгін говорить: "Для прискорення роботи я використовую кухонні приладдя. І буде квітка".

Крім квітів, на стінах зображує тварин та людей.

Євген Пілюгін розповідає: "Птахи несуть щастя і спокій. Ляльки тут ще не матеріалізувалися, не мають чіткої форми, тільки одні ідеї, але вони вже літають десь, ляльки, ангели. Вони ходять, гуляють у цьому саду, вони народжуються".

Пензлі - інструмент мистця з Полтавщини
Пензлі - інструмент мистця з Полтавщини. Суспільне Полтава

Євгену Пілюгіну 74 роки. 50 з яких він малює. А хати розписує близько 10 років. Це п’ятнадцята стіна, яку розписує митець. Цей проєкт назвав «Мальована хата».

Художник Євген Пілюгін каже: "Вже у мене розписані стіни у Решетилівському районі, Диканському, Глобинському, Гадяцькому, Полтавському районах. Робив велику стіну в Гадяцькому районі, село Лисівка. Там великий музей села. Ідуть корови, зупиняються вранці і ввечері. Їх дивує. На їхньому шляху така краса з’явилася. А люди тим більше".

Євген Пілюгін малює 50 років
Євген Пілюгін малює 50 років. Суспільне Полтава

Для роботи використовує вапно, вугілля та фарби.

Художник Євген Пілюгін говорить: "Фарби можна брати прості гуашеві, і порошкові фарби, і фарбники. Але їх треба змішувати з яєчним жовтком і оцту додати. Або ж купити готові. Я купую фарбники у будівельному магазині".

Найчастіше художник використовує помаранчевий, жовтий, червоними та блакитний колір. Найбільша робота на стіні, яку створив Євген, - 10 на 3 метри.

На початок