На Сумщині горять торфовища

На Сумщині горять торфовища

На Сумщині горять торфовища
. Управління ДСНС України в Сумській області

У Путивльському районі, на Сумщині, другий тиждень горять торфовища. Про це Суспільному 12 жовтня повідомив співробітник пресслужби ДСНС в Сумській області Артем Ніколаєнко.

За його словами, перше повідомлення про горіння сухої трави неподалік села Волинцеве надійшло 3 жовтня. Тоді пожежники використали 8 т води для гасіння з дозаправленням від місцевої водонапірної вежі.

Наступні повідомлення були 5 та 6 жовтня, каже він.

“6 жовтня - також, у тому самому місці. Площа загоряння - до 15 га. Це - суха рослинність. Для ліквідації використали 28 т води з дозаправленням. Наразі там працюють місцеві пожежні команди”, - говорить він.

На Сумщині горять торфовища
Управління ДСНС України в Сумській області

За його словами, вогонь локалізували, ліквідовують приховані осередки горіння. Рятувальники встановили, що причиною стало необережне поводження з вогнем.

За словами речника Нацполіції Сумщини Володимира Крупецьких, поліція не відкривала кримінальне провадження за фактом пожеж у Путивльському районі. За інформацією сайту Путивльської райдержадміністрації, 8 жовтня там створено штаб для координації дій рятувальників, представників служб та активістів. Згідно з інтернет-ресурсом SaveEcoBot, який показує дані про забруднення та забруднювачів довкілля на ранок 12 жовтня, на захід від села Волинцеве, було 7 осередків займання.

На Сумщині горять торфовища
Пожежі на карті SaveEcoBot. SaveEcoBot

Автор - Ігор Стрельцов

Читайте також

  • Після пожежі у сумській п'ятиповерхівці рятувальники виявили тіло людини.
  • Підірвали банкомат: на Сумщині поліція затримала двох жителів Харківщини.
  • Водій маршрутки хотів поцупити цеглу з будівництва церкви на Сумщині - поліція.
  • “Вичерпав ліміт”. На Сумщині чоловік украв усі гроші з рахунку колеги - поліція.

На початок