Melodifestivalen 2024: брати близнюки представлять Швецію на Євробаченні

Melodifestivalen 2024: брати близнюки представлять Швецію на Євробаченні

Маркус і Мартінус
Норвезький дует Маркус і Мартінус. Фото: пресслужба Eurovision Song Contest

Норвезький дует Маркус і Мартінус представлятимуть Швецію на пісенному конкурсі Євробачення 2024 із піснею "Unforgettable" (Незабутня) після перемоги на Melodifestivalen ввечері 9 березня.

Конкурс транслював швецький суспільний мовник SVT.

Протистояння тривало шість тижнів: пʼять пів фіналів та фінал. Організацією конкурсу займається суспільний мовник та проводить його щорічно у шести різних містах. Фінал традиційно відбувався у Стокгольмі. Загалом на змаганні було представлені 30 пісень.

Маркус і Мартінус були великими фаворитами на перемогу на Melodifestivalen як серед букмекерів, так і серед усіх вас, хто голосував у нашому опитуванні.

Пісню для хлопців написав найвідоміший шведський автор пісень і продюсер Пол Джиммі Торнфельдт. Він також написав переможye пісню "Tatoo" для минулорічної переможниці Лорін. Також Торнфельдт написав пісню "We will rave" для цьогорічної представниці від Австрії Kaleen. Також на рахунку композитора співпраця з Дженіфер Лопез, Ніколь Шерзінгер (ексучасниця The Pussycat Dolls), репером Pitbull.

У конкурсі вдруге участь брала українська співачка Марія Сур з піснею "When I'm Gone", проте посіла сьоме місце. Її пісню написав теж Пол Джиммі Торнфельдт.

Що відомо про Євробачення 2024

Після перемоги шведської співачки Loreen з піснею Tattoo у британському Ліверпулі конкурс у 2024 році прийматиме шведське місто Мальме. До цього конкурс проводили в місті у 1992 та 2013 роках.

Фінал проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня.

Україну представлятиме дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

На початок