Перший цьогорічний врожай огірків у своїй теплиці зберуть учні хмельницького профучилища

Перший цьогорічний врожай огірків у своїй теплиці зберуть учні хмельницького профучилища

У теплиці Хмельницького вищого професійного училища №11 на цьому тижні планують зібрати перший у 2024 році урожай огірків. З початку року тут висадили 1200 рослин. Працюючи у теплиці, учні опановують різні технології посадки і догляду за ними.

Про це з Суспільне Хмельницький поділився директор навчального закладу Василь Селізар.

З його слів, теплицю тут побудували у 2021 році за гроші Європейського банку реконструкції та розвитку, а 30% коштів взяли з бюджету громади.

"У першому півріччі 2021 року ми зібрали перший врожай — близько шести тонн огірків. Наша продукція пройшла в міських лабораторіях випробування, аналізи, сертифікацію. Та визнана такою, що не має шкідливих домішок. Тому її рекомендовано для вживання в дитячих садочках і школах міста. І тому, згідно розпорядження департаменту освіти Хмельницького, ми передаємо цю продукцію в дошкільні та шкільні заклади", — розповідає Василь Селізар.

Перший урожай огірків у цьому рокі в теплиці ПТУ зберуть вже цього тижня, березень-2024. Фото: Суспільне Хмельницький
Перший урожай огірків у цьому рокі в теплиці ПТУ зберуть вже цього тижня, березень-2024. Фото: Суспільне Хмельницький.

За словами директора училища, минулого року у теплиці з вересня по грудень зібрали по дві тони огірків і помідор. А перший у цьому році урожай огірків планують зібрати вже до 8 березня.

Як розповіла Суспільне Хмельницький майстриня виробничого навчання Людмила Забурмеха, діти вчаться доглядати і вирощувати рослини з зернини.

"У 2023 році ми експериментували — висаджували 600 рослин огірка і 500 — помідор. Помідори вдалися, ми мали гарний результат. Змінюємо рослинність тому, що навчаємо дітей вирощувати різні технології. Ми навіть експериментально пробували висаджувати перець. Сама технологія вирощування рослини є цікавою та різноманітною. Учні від самого початку рослини, від зернинки, до урожаю бачать весь процес та результат своєї роботи", — ділиться Людмила Забурмеха.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок