Зайнялася трава та очерет: на околиці Києва вирувала пожежа

Зайнялася трава та очерет: на околиці Києва вирувала пожежа

пожежа озеро Тягле
Пожежа біля озера Тягле в Києві, 5 березня 2024 р. Фото: ДСНС Києва

Надвечір 5 березня в Києві поблизу озера Тягле зайнялася суха трава та очерет.

Про це Суспільному повідомили в ДСНС столиці.

Площа пожежі становить майже 3 гектари. На місці працювали 6 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 18 рятувальників.

Їхня робота ускладнювалася, оскільки через паводок підтоплені шляхи під'їзду до осередків пожежі.

"Сюди складно під’їхати, тому працює аеророзвідка. Бо зараз проїзду немає там, де показує на карті", — розповів речник ДСНС.

Він додав, що причини загоряння встановлюватимуть правоохоронці після того, як загасять пожежу.

Зайнялась трава та очерет: на околиці Києва вирує пожежа
Пожежа біля озера Тягле в Києві, 5 березня 2024 р. Фото: ДСНС Києва

Водночас пресслужба екопарку Осокорки повідомляє, що займання сталося на ділянці, яка межує із забудовою Stolitsa Group. Активісти стверджують, що невідомі здійснили підпал.

У Stolitsa Group заявили, що компанія "неприємно вражена фактом пожежі поблизу озера Тягле". За інформацією, керівництво компанії перебуває поблизу місця події та звернулося до ДСНС з пропозицією надати максимальне сприяння для ліквідації пожежі.

Як стверджується, також компанія звернулася до правоохоронних органів з вимогою зʼясувати причини займання, можливих причетних та повідомити громаду Києва про результати розслідування.

Заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів та Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА звернулися до поліції з проханням провести розслідування обставин пожежі.

"У випадку встановлення факту підпалу — притягнути винних до відповідальності", — йдеться у повідомленні.

За інформацією КМДА, станом на 23.00 пожежу намагалися загасити. На допомогу рятувальникам долучилися кияни та активісти Екопарку "Осокорки". Залишався один, вже локалізований осередок займання площею до 1 га. Решту осередків полумʼя було ліквідовано.

Як відзначили в КМДА, станом на 23.27 пожежу біля озера Тягле повністю локалізували. Водночас на місці й далі працюють аварійно-рятувальні служби. На місці чергують дві одиниці спецтехніки ДСНС, снігоболотохід "Богун" та підрозділ БПЛА.

Станом на 23:57, за даними ДСНС, пожежу в екосистемі у Дарницькому районі Києва ліквідували.

На початок