Рівнянин виборов першу в історії області медаль на зимовій Дефлімпіаді

Рівнянин виборов першу в історії області медаль на зимовій Дефлімпіаді

Рівнянин виборов першу в історії області медаль на зимовій Дефлімпіаді
. Фото: Facebook Рівненський регіональний центр "Інваспорт"

Володимир Заболотний виборов першу в історії Рівненщини медаль на зимових Дефлімпійських іграх. У складі збірної України в змішаних командних змаганнях зі швидкої гри в шахи він здобув бронзу.

Це сталося 5 березня в Туреччині, розповів Суспільному заступник керівника обласного центру "Інваспорт" Володимир Мурін.

З його слів, Володимир Заболотний — єдиний представник Рівненщини на ХХ зимових Дефлімпійських іграх, які відбуваться 2-12 березня в місті Ерзурум.

Рівненський спортсмен, майстер спорту України Володимир Заболотний заявлений на участь у трьох програмах шахових змагань — індивідуальних серед чоловіків з бліцу, змішаних командних зі швидкої гри та командних серед чоловіків з класичної гри.

За даними Володимира Муріна, у змаганнях з бліцу рівненський шахіст посів 34 місце з-поміж 61 учасника. У змаганнях зі швидких шахів, яке називається рапід, Україна була представлена двома командами. Перша — виборола друге місце, а друга, де був Володимир Заболотний — третє місце з поміж 12 команд.

"Здивував, приємно здивував. Я особисто, чесно кажучи, більше розраховував на те, що хороший результат буде в командних змаганнях чоловіків з класичної гри, 7-12 березня, аніж на мікс. Шахи в програму зимових Дефлімпійських ігор вперше ввели у 2019 році. У цьому році маємо першу в області медаль саме із зимової Дефлімпіади".

Рівнянин виборов першу в історії Рівненщини медаль на зимовій Дифлімпіаді
Фото: Facebook Рівненський регіональний центр "Інваспорт"

Володимир Заболотний народився та виріс на Луганщині, звідти — переїхав у Рівненську область. Він є чемпіоном України серед спортсменів з порушенням слуху.

У зимових Дефлімпійських іграх 2019 року в Італії він уперше представляв Рівненщину у складі збірної України, як виборола тоді восьме місце. Індивідуально Володимир Заболотний був 14-й.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок