У громаді на Буковині шукають волонтерів, які опікуватимуться притулком для тварин

У громаді на Буковині шукають волонтерів, які опікуватимуться притулком для тварин

У громаді на Буковині шукають волонтерів, які опікуватимуться притулком для тварин
. Світлина ілюстративна. Фото: Уніан

У Сокирянській громаді Чернівецької області шукають волонтерів, які будуть опікуватися прихистком для безпритульних тварин. Притулок відкрили торік й наразі немає можливості утримувати його з міського бюджету.

Про це повідомили на сторінці Сокирянської міськради у Facebook.

Охочі утримувати притулок можуть звернутися до відділу муніципальної інспекції на вулиці Шевченка, 3 у Сокирянах. Вони можуть створити громадську організацію або взяти на себе обов'язки з утримання притулку.

Чому міськрада не може фінансувати притулок

У повідомленні йдеться, що міськрада не може постійно фінансувати утримання притулку з бюджету. Пояснюють це тим, що наразі гроші переважно спрямовують на підтримку ЗСУ, утримання медзакладів, шкіл та дитсадків, а також установ соцзахисту.

Також цьогоріч бюджет громади недоотримає 18 мільйонів гривень з "військового ПДФО". Водночас міськрада може підтримувати притулок кормом для тварин та необхідними для роботи притулку матеріалами.

Що відомо про притулок

Притулок для безпритульних тварин у Сокирянах облаштували торік. Він розташований на околицях міста й може вмістити понад 70 тварин. На ремонт приміщення та встановлення вольєрів виділили 200 тисяч гривень з міського бюджету. Про це раніше у коментарі Суспільному розповів голова Сокирянської міськради Василь Козак.

На території притулку є колодязь. Також у приміщенні замінили двері, облаштували підлогу та будинки для перебування собак. Крім цього, є можливість розмежувати приміщення для проживання дорослих собак, стерилізації тварин та їхнього тимчасового передування після процедури.

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок