Посадовиці Львівської міської ради Олександрі Сладковій повідомили про підозру за двома статтями ККУ: що відомо

Посадовиці Львівської міської ради Олександрі Сладковій повідомили про підозру за двома статтями ККУ: що відомо

Посадовиці Львівської міської ради Олександрі Сладковій повідомили про підозру за двома статтями ККУ: що відомо
Олександра Сладкова. Фото: Суспільне Львів

Заступниці директора департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Олександрі Сладковій повідомили про підозру у вчиненні злочину. Екскерівниці управління екології та природних ресурсів ЛМР інкримінують зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення.

Про одержання підозри посадовиця повідомила на Facebook-сторінці.

"Так буває, що приходить час, коли своє імʼя та професійні здобутки треба захищати у суді. В мене цей момент настав через 12 років після початку служби моєму найріднішому місту Львову. Є відчуття тривожності, але значно сильніше розуміння, що зробила все правильно і роботу буде захищено. Як колишньому керівнику управління екології мені оголосили підозру", — каже Олександра Сладкова.

Речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко підтвердила Суспільному те, що правоохоронці повідомили про підозру службовій особі Львівської міської ради. Втім, не назвала ім'я підозрюваної через таємницю слідства.

"Службовій особі Львівської міської ради повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем). Розслідування триває", — додає Адріана Дмитренко.

Наразі більше деталей справи не оприлюднюють.

Що відомо про Олександру Сладкову?

Олександра Сладкова народилася в 1986 році у Львові. Жінка отримала вищу освіту в ЛНУ імені Івана Франка за двома спеціальностями: міжнародні економічні відносини (2009) і соціологія (2010). Здобувала післядипломну освіту у Вищій школі економіки за спеціальністю "управління в кризових ситуаціях" у Польщі. Також закінчила навчальну програму Гаазької академії місцевого самоврядування, навчальну програму Належне врядування школи управління УКУ та програму школи урбаністики CANactions в Києві.

З 2012 року працювала в структурі Львівської міської ради. Спочатку була фандрейзеркою в КУ Інститут міста (2012−2014), потім – начальницею управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури (2014−2016), згодом – начальницею відділу урбаністики ЛКП "Інститут просторового розвитку" (2016−2019), водночас працювала в ЛКП "Львівавтодор" (2019).

З 2019 до 2023 року посадовиця очолювала управління екології та природних ресурсів ЛМР. А з березня 2023 року Олександра Сладкова є заступницею директора департаменту економічного розвитку.

На початок