“Любив свою землю, батьків і країну”: у Сумах поховали воїна Олексія Денисенка

“Любив свою землю, батьків і країну”: у Сумах поховали воїна Олексія Денисенка

4 березня сумчани попрощалися з молодшим лейтенантом Олексієм Денисенком. Захисник України загинув на російсько-українській війні 27 лютого, виконуючи бойові завдання в Донецькій області. Про це повідомили в Сумському центрі комплектування. Чоловіка відспівали у Свято-Георгіївському храмі.

"Тихий, спокійний, порядний, врівноважений хлопець. Він так любив природу, він так любив котів, собак. Людина взагалі не для війни, але він ще більше любив свою землю, своїх батьків і свою країну. Він не міг спокійно дивитися на все, що відбувається, він пішов захищати свою землю", - розповіла хрещена мати чоловіка Світлана Коляда.

"Олексій – це мій сусід. З дитинства ми ходили в одну школу, на сусідніх поверхах жили. Спокійний, врівноважений, завжди посміхається. Війна забирає найкращих", - розказала сусідка захисника Юлія Чугай.

Олексій Денисенко був командиром кулеметного взводу. За інформацією Сумського центру комплектування, він загинув в районі населеного пункту Часів Яр Бахмутського району Донецької області.

“Любив свою землю, батьків і країну”: у Сумах поховали воїна Олексія Денисенка
Військовослужбовець Олексій Денисенко. Фото: Суспільне Суми

"Це хлопчик, який в нашому під’їзді жив. Він однокласник нашої доньки. Хлопець хороший, я б сказав, простенький. Зараз такий час для України, що всі повинні підніматися на захист", - зазначив сусід чоловіка Олександр Ігітов.

"Не міг не піти, він в такій родині виховувався. Хороша людина була, ніхто поганого нічого про нього не скаже. Добре вчився, друзів мав, вічна йому пам'ять", - сказала сусідка воїна Світлана Ігітова.

"Скорбота велика. Особисто я не знала цю людину, але з батьками змолоду знайом. Сестричка є в нього старша. Жаль, дуже жаль", - розповіла знайома родини Антоніна Омельченко.

Олексію назавжди залишилося 38 років. Поховали воїна на Алеї Слави Баранівського кладовища Сум.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок