На Житомирщині почали проводити дослідження мозку із застосуванням штучного інтелекту

На Житомирщині почали проводити дослідження мозку із застосуванням штучного інтелекту

На Житомирщині почали проводити дослідження мозку із застосуванням штучного інтелекту
. Фото: Суспільне Житомир

У Житомирській обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського під час діагностичних досліджень почали застосовувати штучний інтелект.

Про це на своєму сайті повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Житомирська обласна клінічна лікарня стала п'ятим медзакладом України, де адаптували телемедичне рішення "BrainScan" — його Україна отримала як гуманітарну допомогу. До Житомира пристрій почали використовувати у Роздільні, Одесі та Краматорську. Вперше в Україні таку технологію застосували саме в Одесі.

"BrainScan є хмарним рішенням на основі штучного інтелекту, яке виявляє ураження та патології головного мозку людини. Завдяки використанню цієї технології лікар отримує альтернативну думку, що дозволяє упередити можливі лікарські помилки та пришвидшує діагностику в моменти, коли час є критичним фактором для життя людини", — пише пресслужба Мінохорони здоров'я.

Як проходить дослідження?

BrainScan інтегрують з системами зберігання радіологічних досліджень у медзакладі. Після проведення компʼютерної томографії штучний інтелект автоматично аналізує зображення і за допомогою алгоритмів виявляє можливі патологічні зміни, підсвічуючи їхню локалізацію в головному мозку пацієнта.

Що отримує лікар?

Лікар отримує детальний звіт від BrainScan у вигляді інфографіки, теплових мап та структурованого тексту. Упродовж кількох хвилин після обробки знімка лікар уже може прийняти рішення щодо подальшої діагностики та лікування пацієнта на основі отриманих результатів.

За час адаптації рішення з використанням BrainScan було проведено понад 600 діагностик головного мозку.

Проєкт впроваджується Міністерством охорони здоровʼя України за підтримки проєкту USAID "Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні»" (LHSS).

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок