Екоінспекція досліджує стан Усті в центрі Рівного

Екоінспекція досліджує стан Усті в центрі Рівного

Стоки в Усті 25 лютого
Вода в річці Устя біля стадіону "Авангард" об 11:45 25 лютого . Фото: Суспільне Рівне

Держекоінспекція Поліського округу взяла проби води з річки Устя у Рівному. Це зробили 26 лютого після поширеного напередодні у місцевих пабліках відео. На ньому видно, як в районі стадіону Авангард у річку стікає вода коричневого кольору.

Про взяті з води проби після цього інциденту Суспільному повідомив начальник управління державного екологічного нагляду біоресурсів в області Сергій Пашковський.

"Ми відреагували на відео, яке з`явилося у соцмережах, де видно як в Устю потрапляє коричнева вода. До нас ніхто не скаржився, не було повідомлення про надзвичайні ситуації. Але ми бачили відео у ЗМІ і мали відреагувати", — зазначив Сергій Пашковський.

За його словами, зараз чекають на результати проб:

"Хоча вже попередньо відомо, що рівень кисню у воді в нормі, перевищення концентрації шкідливих речовин не було. Можливо, це наслідок дощів, які були в п`ятницю-суботу, лабораторні дослідження все покажуть", — додав Сергій Пашковський.

Відео того, як в Устю стікає вода коричневого кольору, Суспільному надав очевидець події. З його слів, це сталося у неділю, 25 лютого в межах 12:00.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок