Австралія запровадила нові санкції через вторгнення РФ в Україну

Австралія запровадила нові санкції через вторгнення РФ в Україну

Австралія запровадила нові санкції через вторгнення РФ в Україну
. Прапори Австралії. Ілюстративне фото: Getty Images

Уряд Австралії 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну, запровадив додаткові цільові фінансові санкції та заборону на в'їзд для 55 осіб, а також цільові фінансові санкції для 37 юридичних осіб, щоб притягнути до відповідальності винних у незаконному та аморальному вторгненні Росії.

Про це повідомляє МЗС країни. Нові санкції спрямовані проти осіб, причетних до депортації Росією українських дітей з регіонів, що перебувають під тимчасовим російським контролем. Це слідує за рішенням Міжнародного кримінального суду про видачу ордерів на арешт президента Путіна та Уповноваженої з прав дитини Росії Марії Львової-Бєлової за воєнний злочин незаконної депортації. Також санкції наклали на об'єкти в російському оборонному, енергетичному, медійному та мінерально-сировинному секторах, а також на об'єкти, що беруть участь у російських закупівельних мережах у Білорусі, Ірані та Північній Кореї.

"Ці санкції відображають позицію австралійського уряду, який вважає, що ті, хто підтримує незаконну війну Росії, зіткнуться з наслідками", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом Австралія запровадила понад 1200 санкцій у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Сьогоднішні санкції є продовженням оголошення минулого тижня про те, що уряд Австралії виділить 50 млн австралійських доларів Міжнародному фонду для України, безпосередньо підтримуючи закупівлю пріоритетних військових засобів. Цей внесок збільшує загальну підтримку України з боку Австралії до приблизно 960 млн австралійських доларів, у тому числі 780 млн австралійських доларів на військову підтримку.

"Австралія знову закликає Росію та її прихильників негайно припинити цю безглузду війну. Сьогодні і кожного дня Австралія стоїть з Україною та її народом", — зазначили в МЗС країни.

Уряд Австралії напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну оголосив, що надасть грант у розмірі 50 мільйонів австралійських доларів (32,4 млн доларів США) Міжнародному фонду для України, який перебуває під управлінням Міністерства оборони Великої Британії. Йдеться про закупівлю пріоритетних військових засобів для України.

На початок