У Києві тимчасово скасували плату за паркування

У Києві тимчасово скасували плату за паркування

У Києві тимчасово скасували плату за паркування
. Фото: Олексій Хмельницький/Facebook

З 21 лютого 2024 року плату за паркування у столиці тимчасово скасували. Шостий апеляційний адмінсуд Києва підтвердив рішення Окружного адмінсуду щодо визнання протиправним та скасування розпорядження Київської міської військової адміністрації, яким затверджено тарифи на платне паркування в місті.

Про це поінформував голова північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

За словами посадовця, судді визнали, що затверджені столичною владою тарифи на паркування є необґрунтованими й незаконними. Рішення суду набуло чинності.

"Апеляційний адмінсуд підтвердив, що розпорядження Київської міської військової адміністрації від 07.11.2022 № 735 про встановлення тарифів 35 грн за годину у першій зоні (25 та 5 грн — у другій та третій відповідно) КП "Київтранспарксервіс" на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, які надаються КП є незаконне", — йдеться у дописі голови північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Олексій Хмельницький нагадав, що 13 жовтня 2023 року тимчасова адмінколегія АМКУ встановила, що ціни на паркування в Києві — завищені. Тоді, за словами посадовця, АМКУ оштрафував "Київтранспарксервіс" на 3,3 млн гривень та зобов'язав комунальників та КМВА припинити правопорушення.

"Чекаємо на дійсно нові та обґрунтовані тарифи від київської влади", — зазначив посадовець.

Раніше повідомлялося, що у Києві побільшає інспекторів з паркування. Департамент територіального контролю Києва розширює штат інспекторів з паркування.

На початок