У Франківську відкрили меморіальні дошки Володимиру Козиру, Тарасу Тимурі, Михайлу Клодніцькому і Євгену Хоміцькому

У Франківську відкрили меморіальні дошки Володимиру Козиру, Тарасу Тимурі, Михайлу Клодніцькому і Євгену Хоміцькому

21 лютого в Івано-Франківську відкрили меморіальні дошки Володимиру Козиру, Тарасу Тимурі, Михайлу Клодніцькому і Євгену Хоміцькому, повідомила з місця події кореспондентка Суспільного.

Дошки встановили на фасаді Івано-Франківського вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки, в якому навчалися військовослужбовці.

Що відомо про Євгена Хоміцького

Євген Хоміцький 21 лютого мав відзначити свій 31 день народження, каже дружина бійця Віталія Хоміцька. Чоловік служив в артилерійському дивізіоні 128 гірсько-штурмової бригади. До повномасштабного вторгнення був учасником АТО/ООС.

У Франківську відкрили меморіальні дошки бійцям
Фото: Facebook/Руслан Марцінків

Євген Хоміцький загинув 30 грудня 2023 року біля села Кам'янське Запорізької області. В нього залишилися двоє синів — Максим та Артем.

"Євген перебував на нулі, мав їхати в тил. Він збирався до старшого сина на день народження. А наш молодший син практично тата і не бачив. У 2022 році, коли почалося повномасштабне вторгнення, йому було два рочки. До цього чоловік служив на Закарпатті", — розповідає Віталія Хоміцька.

Що відомо про Тараса Тимуру

Тарас Тимура народився 10 березня 1987 року. Служив кулеметником у 42 механізованій бригаді. Боєць загинув 17 червня 2023 року поблизу селища Ямпіль, що на Донеччині. Мати полеглого воїна Марія Тимура розповідає: разом з її сином загинули ще 13 військовослужбовців.

Марія Тимура
Мати Тараса Тимури. Фото: Facebook/Руслан Марцінків

"Це був сильний обстріл. Дуже важко ховати дитину в закритій труні й не знати, твоя це дитина чи не ні. Там не було кого впізнавати. П'ять днів тіла лежали. Їх не могли хлопці забрати", — говорить Марія Тимура.

Що відомо про Михайла Клодніцького

Михайло Клодніцький народився 30 вересня 1990 року в селі Хотимир. Закінчив місцеву школу. Працював водолазом у Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Останні кілька років Михайло жив у Івано-Франківську.

25 лютого 2022 році чоловік пішов захищати Україну. Михайло Клодніцький був аеророзвідником у 102 бригаді. Воював на Запорізькому напрямку.

Михайло Клодніцький
Батько полеглого воїна Михайло Клодніцький. Фото: Facebook/Руслан Марцінків

"Ворожий дрон завис над Михайлом. Він хотів його знищити з автомата. Але дрон кинув гранату. І все — поранення несумісне з життям", — розповідає батько полеглого воїна Михайло Клодніцький.

Що відомо про Володимира Козира

Серед семи бійців, дошки яким встановили на фасаді училища, наймолодшим є Володимир Козир з Богородчанської громади. Мати загиблого військовослужбовця Оксана розповідає: у 18 років Володимир воював на Сумщині, Харківщині та у Горлівці.

Боєць служив механіком-водієм 2 механізованого батальйону Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Відкриття меморіальних дощок Володимиру Козиру, Тарасу Тимурі, Михайлу Клодніцькому і Євгену Хоміцькому
Фото: Facebook/Руслан Марцінків

19-річний Володимир Козир загинув внаслідок артилерійсько-мінометного обстрілу 20 березня 2023 року під Авдіївкою.

"Він свідомо пішов. Сказав, що своїх не покине. Це було після Харкова. Вони там важке пройшли. Їх четверо загинуло разом. Два місяці й десять днів ми його шукали", — розповідає мати бійця Оксана Козир.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок