"Я воюю насамперед за своїх синів, за їхнє майбутнє". Історія військового 128 Закарпатської бригади Ігоря

"Я воюю насамперед за своїх синів, за їхнє майбутнє". Історія військового 128 Закарпатської бригади Ігоря

"Я воюю насамперед за своїх синів, за їхнє майбутнє". Історія військового 128 Закарпатської бригади Ігоря
Артилерист 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Ігор. Фото: 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада/Facebook

Ігор — військовослужбовець 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Чоловік родом з Рівненщини. До війни працював будівельником. 15 років Ігор зі своєю бригадою будував з нуля приватні будинки в Києві, займався ремонтом квартир. Восени 2022-го, отримавши повістку, чоловік потрапив у артилерійський підрозділ 128-ї бригади.

Історію військового розповіли на сторінці Закарпатського легіону у Facebook.

За словами Ігоря, його перші бойові виїзди почалися, коли бригада воювала у місті Соледар, що на Донеччині.

"Зізнаюся, було страшно. Мене поставили командиром гармати, а бойового досвіду як такого ще не було. Я чув вибухи, але не розрізняв виходи й приходи, не розумів по звуку, чи російський вихід "мій" (тобто, летить у мене й треба ховатися) чи "чужий". Це розуміння приходить тільки з часом під час реальних бойових дій. Тому, на самому початку я попросився подивитися, як воюють досвідчені артилеристи, а потім став працювати сам. Так поступово й навчився стріляти", — розповів військовослужбовець.

Ігор неодноразово потрапляв у небезпечні ситуації. Чоловік каже: були випадки, коли російські снаряди вибухали за десять метрів від них.

"На одній бойовій позиції нас накривали так інтенсивно, що 4 дні неможливо було голову висунути з укриття: і артилерією, і дронами, навіть три ракети прилетіли. Нашу заховану під мостом "дівчинку" (так артилеристи називають причіпну гармату Д-20) виявили з російського дрона й робили все, щоб її знищити. У сам міст неодноразово прилітало, але гармата вціліла, її навіть не подряпало", — згадує військовий.

Вдома на Рівненщині Ігоря чекають двоє синів. Вони постійно на зв’язку з батьком. Саме заради них у першу чергу й воює артилерист.

"Я й не думав ховатися за кордоном чи уникати армії. Як тільки прийшла повістка, вступив до лав ЗСУ. Не хочу, щоб в Україну прийшов "русский мир", тому й знаходжуся тут. Воюю насамперед за своїх синів, за їхнє майбутнє", — підсумовує Ігор.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок