"єВідновлення": більше ніж 80 родин з Херсонщини отримають компенсації за пошкоджене майно

"єВідновлення": більше ніж 80 родин з Херсонщини отримають компенсації за пошкоджене майно

З початку 2024 року у рамках урядової програми "єВідновлення" надійшло майже 390 заяв від жителів Херсонщини на отримання компенсації за пошкоджене внаслідок вторгнення РФ майно. 87 родин вже отримали позитивні рішення.

Про це під час брифінгу розповів керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, загальна сума виплат на ремонт пошкодженого житла складає понад 11 мільйонів гривень. Також 93 родин подали заяви на отримання житлових сертифікатів, які можна витрати на придбання нової оселі. Наразі комісії сформували 11 сертифікатів, решта — опрацьовується.

"Протягом минулого тижня сапери обстежили 5500 гектарів, більшість з них — сільського призначення. Знищено близько двох тисяч вибухонебезпечних предметів. Станом на 20 лютого 2024 року на правобережжі розмінували 203 тисяч гектар — близько 30% від загальної площі", — розповів керівник ОВА.

Також Прокудін сказав, що триває співпраця з міжнародними партнерами. Обласна аварійно-рятувальна служба отримала від Японії два навантажувачі, а у Високопільській громаді курсуватиме новий автобус, який отримали від королівства Нідерландів.

22 січня 2024 року Прокудін повідомив, що на Херсонщині в рамках президентської програми "Пліч-о-пліч" відремонтували більш ніж третину зруйнованих будинків. Наразі майже тисяча родин мають відновлене житло, на 112 об'єктах — тривають роботи.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок