Вбивство 17-річного українського баскетболіста у Німеччині: арештували ще трьох підлітків

Вбивство 17-річного українського баскетболіста у Німеччині: арештували ще трьох підлітків

Вбивство 17-річного баскетболіста Єрмакова у Німеччині: арештували ще трьох підлітків
Український баскетболіст Володимр Єрмаков, архівне фото. Фото: БК "Тейваз"

У Німеччині заарештували ще трьох підлітків у зв'язку з убивством українського 17-річного баскетболіста Володимира Єрмакова.

Про це повідомляє DW з посиланням на німецьких правоохоронців.

Як повідомили 16 лютого в німецькій поліції і прокуратурі, йдеться про 14-річного німця грецького походження з Херне і двох сирійців віком 14 і 15 років із Гельзенкірхена. Їх підозрюють у співучасті в убивстві 17-річного українця.

Головним підозрюваним у вбивстві слідство, як і раніше, вважає 15-річного німця турецького походження, якого заарештували 11 лютого, наступного дня після скоєння злочину.

Ввечері 10 лютого Володимир Єрмаков отримав смертельні ножові поранень на вокзалі в німецькому Оберхаузені. В автобусі дорогою на вокзал у Єрмакова і його товариша по команді Артема Козаченка виник словесний конфлікт з іншими молодими людьми. Після виходу з автобуса на вокзалі на баскетболістів напали. Лікарі не змогли врятувати Єрмакова, а Козаченко, який також отримав ножові поранення, перебуває в реанімації, пише DW.

Що відомо про напад на українських спортсменів

10 лютого у Німеччині на українських баскетболістів Володимира Єрмакова та Артема Козаченка, які виступають за молодіжну збірну України, напали невідомі з ножами. Внаслідок отриманих поранень Єрмаков помер у лікарні, а Козаченко перебуває у реанімації.

Слідчим вдалося встановити особи двох молодих людей, які напали на українців. Їм оголосили про підозру у скоєнні злочину, і заарештували за місцем проживання. Ними виявилися 15-річний німець-турок з Гельзенкірхена та 14-річний німець-грек з Херне, обидва з яких вже неодноразово фігурували у кримінальних справах.

Пізніше речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що Генеральне консульство в Дюссельдорфі вже провело переговори із главою поліції міста Ессен. За його словами консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності.

На початок