Спецоперація ГУР: у Курській області РФ сталася пожежа на нафтобазі

Спецоперація ГУР: у Курській області РФ сталася пожежа на нафтобазі

Оновлено
Курська область, удар по нафтобазі
Пожежа на нафтобазі в Курській області, 15 лютого 2024 року, Росія. Фото: Telegram/ASTRA

Внаслідок атаки безпілотника у Курській області Росії спалахнув вогонь на нафтобазі. В атаці звинуватили Україну. За даними власних джерел Суспільного, атака на нафтобазу "Польова" у Курській області РФ — це спецоперація ГУР. За даними джерел, ціль успішно вражена.

Про пожежу повідомив губернатор області Роман Старовойт.

"Внаслідок атаки українського БПЛА у Курському районі сталося спалах на нафтобазі. За попередньою інформацією, постраждалих немає", — йдеться у повідомленні.

Він додав, що усі спецслужби працюють на місці.

За даними телеграм-каналу "База", горів резервуар об'ємом 100 тонн.

"Унаслідок атаки дрона на нафтобазі почалася пожежа. За даними "Бази", горить резервуар об'ємом 100 тонн. На місці працюють пожежники. Постраждалих немає", — йдеться у повідомлені.

Зранку "РИА-новости" повідомили, що на нафтобазі під Курськом загорілися три резервуари, дві цистерни частково зруйновано. Про це їм розповіли в екстрених службах.

Зранку губернатор регіону Роман Старовойт оприлюднив відео гасіння пожежі. За його словами, на місці працюють пожежно-рятувальні підрозділи ГУ МНС Росії по Курській області та аварійно-рятувальної служби комітету регіональної безпеки Курської області.

Старовойт повідомив, що вдалося не допустити поширення вогню. Для гасіння залучаються пожежні поїзди. На місці працюють 165 людей і 35 одиниць техніки.

Раніше, 13 лютого, у РФ у Москві сталася пожежа на території заводу МіГ на Ленінградському проспекті. За попередніми даними, пожежа виникла у реконструйованому цеху, прибудованому до діючого корпусу заводу.

На початок