Логотип для Полтавського міського парку: які варіанти та як долучитися до голосування

Логотип для Полтавського міського парку: які варіанти та як долучитися до голосування

У Полтаві влаштували голосування за логотип для міського парку. Серед чотирьох варіантів пропонують обрати один. Триватиме опитування 10 днів. Грошей із бюджету громади на розроблення та вибір логотипу не витрачали.

Полтавський міський парк має площу майже 125 гектарів. Це пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, яку місцеві називають дендропарком.

Логотип для Полтавського міського парку
Дендропарк у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

"Ми вирішили взятися по-серйозному за дендропарк, як до однієї з родзинок, яка могла б приваблювати людей до Полтави як туристичний об’єкт. І для цього, для комплексної концепції ми вирішили запустити процес брендування для того, щоб навести лад з візуалом, яким чином ми контактуємо з відвідувачами парку ― тобто покажчики, знаки, веб-сайт і так далі. Але, як це часто буває, потрібно починати з чогось малого. І от першим таким кроком є для нас логотип", розповів начальник відділу "Полтавський міський парк" Максим Макуха.

Логотип для полтавського дендропарку
Логотип Полтавського міського парку. Фото: Суспільне Полтава

Які варіанти логотипу для полтавського дендропарку

Як розповів начальник відділу "Полтавський міський парк" Максим Макуха, грошей із бюджету громади на розроблення та вибір логотипу не витрачали.

На вибір представили чотири варіанти. Над ними працювали два місцевих дизайнери та київська спеціалістка.

На першому варіанті логотипу зображений червонокнижний тюльпан, який росте у цій місцевості. Під квіткою ― схили балок та стилізовані долоні, які символічно захищають природу. У другому варіанті на тлі герба міста є дуб. Ці дерева ростуть біля центрального входу до парку. Також напис із назвою. Третій варіант — оновлений чинний логотип, на ньому замінили кольорову гаму на наближену до прапора Полтави. На тлі герба міста жолудь із дуба, гілка верби, а також шишка ― символ хвойних дерев. Усі вони є на цій місцевості. У четвертому варіанті зобразили дуб, воду ставка та лебедів. Крім того, у центрі зображення є квітка тюльпану.

Як проголосувати за логотип для полтавського дендропарку

Як розповіла Суспільному фахівчиня комунальної установи "Інститут розвитку міста" Анна Воробйова, голосування за логотип для дендропарку влаштували на інтернет-платформі "Е-dem". Його розпочали о 9:00 12 лютого, а завершити мають 22 лютого.

Логотип для Полтавського міського парку
Вказівники у полтавському дендропаркові. Фото: Суспільне Полтава

"Авторизацію на платформі можна пройти за допомогою банкінгу, який вам запропонують. Попередньо можна почитати описи, переглянути файли, які там завантажені, і проголосувати ― поставити галочку навпроти того вибору, який вам сподобався. Проголосувати можуть мешканці нашої територіальної громади, які в ній зареєстровані", — сказала фахівчиня комунальної установи "Інститут розвитку міста" Анна Воробйова.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок