Дебальцеве та звільнення Харківщини: що відомо про Сирського. СУСПІЛЬНЕ | ПОЯСНЮЄМО

Дебальцеве та звільнення Харківщини: що відомо про Сирського. СУСПІЛЬНЕ | ПОЯСНЮЄМО

Президент Зеленський призначив новим Головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського. До цього часу Сирський чотири роки очолював Командування Сухопутних військ ЗСУ. У публікації видання "The Economist" його називають людиною із репутацією тієї, "що готова вступити в бій з ворогом, попри можливі втрати людей та техніки". Під його командуванням була операція з відводу військ під Дебальцеве, після повномасштабного вторгнення обороняв Київ та командував успішним контрнаступом на Харківщині.

У відео – розповідаємо, хто такий генерал-полковник Сирський, його освіту у Москві та шлях до посади Головнокомандувача ЗСУ.

8 лютого Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на це місце генерал-полковника Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними військами.

9 лютого Олександр Сирський розповів про пріоритетні завдання, які стоять на порядку денному. Серед іншого, це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об'єднань, з'єднань і частин з урахуванням потреб фронту в новітній зброї, яка надходить від партнерів, а також "найшвидший та раціональний розподіл й доставка всього необхідного для бойових частин була і залишається основним завданням військової логістики".

На початок