На Прикарпатті зростає кількість юних футболістів

На Прикарпатті зростає кількість юних футболістів

На Прикарпатті зростає кількість юних футболістів
.

Кількість дівчат, які хочуть професійно займатися футболом на Прикарпатті, за минулий рік збільшилася. В обласній дитячо-юнацькій футбольній лізі є 110 команд, серед них – 5 дівчачих. Також цього року почала грати вікова категорія U-11.

Про це сьогодні на підсумковому засіданні виконавчого комітету дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області розповів її президент Юрій Соловей: "Наші зусилля полягають у тому, щоб кожна об’єднана громада в Івано-Франківській області не просто мала свою спортивну школу чи свою дорослу команду, яка грає на обласному чи районному рівні, а щоб обов’язково об’єднана територіальна громада мала спортивну школу з підготовки, і в тому числі футболістів. І щоб ці спортивні школи мали можливість грати в дитячо-юнацькій футбольній лізі Івано-франківської області".

Тренер дитячо-юнацької футбольного секції Народного футбольного клубу "Ураган" Володимир Салій розповідає про здобутки своїх вихованців у футзалі та у великому футболі.

"2 роки ми вже пропагуємо великий футбол і в цьому напрямку якраз розвиваємося. Щодо футзалу, то чемпіонами України U-17 стали уже 2 рази. Минулого і цього року ми - переможці області після першого кола в чемпіонаті України першої ліги - посідаємо перше місце", - ділиться він.

Під час засідання нагородили лауреатів та меценатів дитячо-юнацької футбольної ліги області за 2019 рік.

Авторка: Оксана Василик

На початок